Piaţa restaurantelor ar putea pierde 7 miliarde de lei și 30.000 de locuri de muncă, în contextul epidemiei de coronavirus

Autor: Remus Vlad, Redactor

Publicat: 30-03-2020

Actualizat: 30-03-2020

Article thumbnail

Sursă foto: exquis.ro

În România, anul trecut a fost cel mai bun din istorie pentru piaţa de restaurante, care s-a apropiat de 14 mld. lei după o creştere de aproape 20% faţă de 2018, arată datele oferite de jucători. În piaţă, la nivel de 2019, erau circa 15.000 de firme cu 110.000 de salariaţi, potrivit calculelor ZF, anunță MEDIAFAX.

Actuala pandemie ar putea înjumătăţi vânzările jucătorilor, ar putea şterge cu buretele 25-30% din numărul de firme şi localuri şi ar putea duce la dispariţia a 30.000 de locuri de muncă.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Piaţa de restaurante s-ar putea înjumătăţi în 2020 pe fondul pandemiei actuale la 7 mld. lei, fiind una dintre cele mai lovite indus­trii din România alături de baruri şi hotelărie. În pre­zent, toate restau­rantele sunt închise, singurele opera­ţiuni disponibile fiind cele de livrare la domiciliu, care însă acoperă prea puţin din vânzări, de multe ori 10-15%.

Calculele ZF privind piaţa de restaurante din 2020 au pornit de la ideea că situaţia actuală ar putea dura 4-5 luni, mai exact aceasta este perioada în care restaurantele fizice ar fi închise şi ar funcţiona doar operaţiunile de livrare. Acestora li se adaugă însă şi o perioadă de readaptare a consumului şi posibilitatea ca virusul să revină în toamnă şi să provoace noi tulburări.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri