Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pică Dan Nica, pică și comisarul francez: stenograma ședinței CEX PSD / SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Ședința CEX PSD in care s-au stabilit propunerile de comisar european - Dan Nica si Melania Ciot - a fost marcată de momente tensionate, reproșuri voalate și acuzații directe, dar și de o convorbire telefonică între Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene.

„Eu zic sa fim consecventi, am trimis la inceput o lista cu doua propuneri, hai sa ramanem cu dl Nica si va rog sa-l validati”, zice Dancila in debutul sedintei.

Doina Pana il intreaba pe Dan Nica: 'Dar tu nu ai probleme?'. Nica nu intră in detalii, spune ca are sustinere politica.

Olguta Vasilescu il propune comisar european pe Victor Negrescu. Viorica Dancila spune ca oricum Negrescu intra europarlamentar daca ajunge comisar Dan Nica, asa ca mai bine sa fie propus Nica.

„Dar pana acum nu trebuia sa trimitem femei? Acum ducem barbati?”, a intrebat Paul Stanescu. „Daca nu l-au vrut pe Nica la inceput, de ce l-ar lua de data asta?”, a mai intrebat Stanescu. Dancila a zis ca este alt context acum.

Argumentul principal al lui Dancila a fost ca se va ajunge la o înțelegere între grupurile din Parlamentul European, pentru că dacă o să pice Nica o să pice și comisarul francez care inca nu a trecut de audierile din PE.

Pe final de sedinta Dancila isi anunta colegii ca o suna Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene. „Stati aici, nu plecati, ca poate se schimba ceva”, zice ea. Premierul se duce in biroul sau cu traducatorul si cu Dan Nica si se intoarce dupa 20 de minute. 'E totul OK cu Dan, dar ni s-a cerut si o femeie'. Nica era putin mahnit.

Firea a propus-o pe Claudia Tapardel, care a luat 4-5 voturi. Gabriela Zoana, alt candidat propus, a luat 2-3 voturi. Viorica Dancila a propus-o pe Melania-Gabriela Ciot. Negrescu a zis ca este foarte slaba si nu o voteaza. S-a supus la vot si varianta Roxana Minzatu.

Ciot si Manzatu a luat un numar aproape egal de voturi. `Hai sa nu mergem cu Roxana, ca nu mai ramane nimeni in Guvern (Minzatu fiind ministrul fondurilor europene, n.red.), deci ramane dna Ciot', a zis Dancila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.