Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pictorul şi sculptorul argentinian Antonio Segui, o figură majoră a scenei artistice latino-americane, a murit la vârsta de 88 de ani

operagallery.com
Antonio Segui

Pictorul şi sculptorul argentinian Antonio Segui, o figură majoră a scenei artistice latino-americane, a murit sâmbătă la Buenos Aires la vârsta de 88 de ani, informează sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

Creatorul miticilor omuleţi cu pălărie care îi populau opera satirică, Antonio Segui a fost autorul unei opere figurative prolifice de picturi, stampe, litografii şi gravuri care ilustrează o viziune ironică asupra societăţii, impregnată de nostalgie şi poezie.

Deşi locuia în Franţa din anii 1960, artistul se afla în Argentina împreună cu soţia sa, a confirmat pentru AFP o sursă din cadrul Ministerului Culturii.

Antonio Segui a murit din cauza unei insuficienţe cardiace după o operaţie la şold, a anunţat ziarul La Nacion, citând rude ale artistului.

Născut la 11 ianuarie 1934 în Cordoba, la 700 km vest de Buenos Aires, Antonio Segui a avut circa 200 de expoziţii personale de-a lungul îndelungatei sale cariere.

În Franţa, el a devenit în 2018 Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi a fost membru al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere.

După ce a studiat pictura şi sculptura în Franţa şi Spania începând din 1951, Segui a călătorit prin America de Sud şi s-a stabilit definitiv în Franţa în 1963.

În 2005, Centrul Pompidou i-a consacrat prima retrospectivă din Franţa a lucrărilor sale pe hârtie, evidenţiind "un corpus de lucrări în care umorul şi poezia sfidează toate stilurile prestabilite".

Deşi stabilit în Franţa, artistul nu a încetat să se întoarcă în Argentina, cu excepţia anilor de dictatură (1976-1983), când junta militară a refuzat să-i reînnoiască paşaportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.