Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pictura autodistrusă, vedeta muzeului Frieder Burda, din oraşul german Baden-Baden

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

"Girl with Balloon", o pictură realizată de artistul britanic Banksy, devenită celebră după ce s-a autodistrus parţial la finalul unei licitaţii organizate în toamna anului 2018, a atras un public numeros în muzeul Frieder Burda din oraşul german Baden-Baden, unde este expusă începând de marţi, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Gabriela Firea cere intervenția tuturor puterilor statului - E primul Guvern din istoria post PCR-istă care ia această măsură

"Există un apetit uriaş în rândul publicului pentru această pictură", a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei muzeale.

Mulţi dintre vizitatori au străbătut în mare viteză colecţiile muzeului german şi s-au îndreptat direct spre camera în care este expusă această operă de artă.

Pictura "Girl with Balloon" a fost distrusă parţial cu ajutorul unui mecanism de tocare încorporat în rama tabloului, la sfârşitul unei licitaţii de artă ce a avut loc anul trecut. De atunci, lucrarea a fost redenumită şi a primit titlul "Love is in the Bin".

Opera de artă va rămâne expusă în muzeul din Baden-Baden până pe 3 martie, apoi va fi transferată la Staatsgalerie din oraşul Stuttgart.

Directorii muzeului Frieder Burda speră să atragă aproximativ 5.000 de vizitatori pe săptămână cu ajutorul acestei picturi.

Lucrarea lui Banksy, ce prezintă o fetiţă cu un balon roşu, poate fi admirată în regim de gratuitate.

Pictura a fost cumpărată la o licitaţie organizată în Marea Britanie cu suma de 1,04 milioane de lire sterline (1,35 milioane de dolari). La doar câteva secunde după încheierea licitaţiei, mecanismul de autodistrugere a început să funcţioneze şi a tocat în fâşii înguste de hârtie jumătatea de jos a lucrării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.