Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, alături de inspectorii ANPC au descins în cea mai mare zonă de catering din București. Conform surselor noastre, Piedone a descins în zona fostei fabrici Apaca, acolo unde se află peste 80 de firme care se ocupă de catering.
În urma controlului, inspectorii ANPC nu au descoperit foarte mari probleme de igienă, dar în schimb au descoperit faptul că se fură mult la cântar.
Piedone și inspectorii ANPC au tras pe dreapta foarte multe scutere de Glovo, care livrau din zona APACA. La multe dintre porțiile de mâncare verificate s-au găsit nereguli grave.
Aproape fiecare porție de mâncare are câteva zeci de grame mai puțin decât ceea ce este prevăzut în meniu.
Conform primelor estimări, la fiecare porție se fura la cântar între 20% și 40%, față de valorile trecute în meniu.
Cei de la ANPC urmează să dispună măsurile necesare, dar deocamdată acțiunea de control este în desfășurare.
Acțiunea a scos la iveală nereguli grave în unitățile verificate.
Din cele 13 localuri inspectate, patru au fost închise pe loc până când își rezolvă problemele. Restul s-au ales cu amenzi - în total 186.000 lei - și produse în valoare de 7.787 lei aruncate la gunoi.
Inspectorii au găsit mâncare expirată servită clienților, porții mai mici decât cele plătite, produse fără etichetă (nimeni nu știa ce sunt sau de când stau acolo), bucătării murdare cu pereți și podele nespălate, ustensile vechi, rupte și murdare, frigidere ruginite și nespălate, funcționare fără autorizație și insecte vii și moarte prin bucătării.
Comentează