Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone răspunde la 'noile minciuni ale primarului general': 'Când nu ai argumente profesionale foloseşti un termen de la colţul blocului'

ziaruldeiasi.ro
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, reacţionează la declaraţiile făcute miercuri de Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. Dacă primarul general a criticat mai multe aspecte ale Planului Urbanistic Zonal coordonator al Sectorului 5, numit urbanismul ultimulor ani "o gonărie", Piedone îl acuză pe Nicuşor Dan de minciună şi aduce contraargumente la acuzaţiile acestuia.

"Despre anularea PUZ Sector 5. Noile minciuni ale primarului general

Vazand ca TOATE minciunile spuse despre PUZ sector 5 au fost desfiintate, primarul general vine cu alte minciuni “proaspete”.

Si iar le vom lua pe rand.

Exprimarea ca urbanismul ultimilor ani a fost o “golanie” este exact un manelism. Cand nu ai argumente profesionale folosesti un termen de la coltul blocului: “o golanie”. Si mai cred ca urbanistii si asociatiile profesionale merita sa fie astfel incadrati atata timp cat se ascund in bula lor si nu reactioneaza in nici un fel la aceste acuzatii grave.

Primul si cel mai important argument “disparitia a sute de hectare de spatii verzi” este din nou o minciuna in ceea ce priveste PUZ sector 5. Asa cum am mai spus, nu exista nicio diminuare a spatiului verde conform acestui PUZ aprobat, ci se vede clar, MATEMATIC, ca referindu-ne strict pe calcule de spatii verzi, conform datelor furnizate de Intergraph, inainte de aprobarea PUZ-ului Sectorului 5 erau 1.825.172,3 mp de spatii verzi, iar prin implementarea PUZ-ului aprobat s-ar ajunge la 2.850.571,6 mp de spatii verzi: deci un plus de 1.025.399,3 mp de spatiu verde.

In nici un caz o diminuare!!!

Alooo, domnu' matematician: cifrele nu mint! Aruncatu' cu pareri, da!

E scandalos totusi ca va folositi de argumente de genul “Sunt zeci de mii de copii și zeci de mii de vârstnici care suferă de boli respiratorii și boli cardiovasculare” si, in loc sa eradicati sutele de hectare de ambrozie, doriti ca ele in continuare sa imbolnaveasca alti copii si alti varstnici si nu numai.

“Al doilea argument pentru suspendare: prin aceste PUZ-uri de sector se împiedică dezvoltarea infrastructurii Capitalei, a proiectelor prin care orașul va avea un transport mai bun și mai rapid. Spre exemplu, PUZ Sector 5 împiedică linia de metrou de suprafață care leagă cartierele Giulești și Ferentari de Pipera, Gara de Nord, Otopeni, prevăzând construcția de blocuri pe amplasamentul liniei (prin metrou de suprafață, prin extinderea liniilor de tramvai, prin lărgirea străzilor).”

Acest argument, in care culmea, exemplificati cu muuuult tupeu chiar sectorul 5, sfideaza nu numai bunul simt, dar depaseste in obraznicie orice politician aparut pana acum in spatiul public.

Sa va explic: pentru aprobarea PUZ-ului au fost mai multe sedinte publice, de consultare a populatiei, de informare cu privire la etapele parcurse: ati lipsit cu desavarsire. Nu v-ati prezentat la nici una din aceste sedinte publice. Daca ati fi facut-o poate ar fi aflat si administratia de intelegerea dumneavoastra pentru realizarea metroului usor pentru legatura cu Gara de Nord si Otopeni. Totusi tinem sa va atragem atentia ca PUZ sector 5 nu putea prevedea astfel de proiecte, desfasurate in alte sectoare si in judetul Ilfov. Doar o documetatie PUG o poate prevedea, pe care aveti toata libertatea sa o faceti.

Pentru informarea dumneavoastra corecta, daca totusi v-ati fi uitat prin proiect, ati fi vazut ca principalele obiective ale mobilitatii acestui PUZ rezolva doua obiective majore la nivelul mobilitatii Capitalei: inchiderea inelului median de la nivelul caruia se propun noi iesiri din Bucuresti si deschiderea accesului pe fosta linie de cale ferata, pe care o invocati, si care nu mai exista. Acest acces este vital pentru dezvoltarea zonei pentru ca e un fapt elementar, cunoscut de toti profesionistii si intuit de toti oamenii care au o farama de bun-simt, ca fara accesibilitate nu ai dezvoltare. Si exact asta facea vechea linie de cale ferata: bloca accesibilitatea pe ambele parti ale sale, rezultand astfel zana pe care o stiu bucurestenii. Mergand mai departe, citind documentatia, veti vedea ca noul profil al drumului propus este de 47m, plecand de la un existent de 5-6m de langa calea ferata.

MATEMATIC, in cei 47m de profil propus prin PUZ se poate face si proiectul de metrou usor.

Facandu-se acest drum va dinamiza dezvoltarea zonei si veti avea si loc sa introduceti marele proiect de metrou usor, cand va veni vremea si veti avea bani sa il executati. Dar pentru a fi fezabil un asemenea proiect, zona trebuie sa se dezvolte.

In nici un caz nu se propun blocuri pe acest drum asa cum ati afirmat.

“Al treilea argument: PUZ-urile de sector blochează dezvoltarea facilităților de petrecere a timpului liber pentru bucureșteni. E absurd să permitem existența unor PUZ-uri care prevăd construcția blocurilor de 10 etaje pe malurile lacurilor bucureștene, în zone care ar trebui să fie locuri pentru practicarea sporturilor și pentru recreere ”

Nu intelegem la ce va referiti cand faceti aceasta afirmatie in contextul PUZ sector 5. Care lacuri in Sectorul 5? PUZ-ul propune o suplimentare cu 1 025 399,3 mp a spatiului verde in sector. De la 1.825.172,3 mp la 2.850.571,6 mp.

MATEMATIC, asta inseamna o CRESTERE cu 56,1% a spatiului verde, o crestere cu 56,1% a facilitatilor petrecere a timpului liber pentru bucuresteni.

In concluzie, PUZ-ul Sectorului 5 este un instrument pe care Primaria Sectorului 5 a fost obligata sa si-l creeze pentru a organiza la nivelul cerintelor anului 2020 activitatea de reglementare urbanistica a teritoriului pe care il administreaza, avand in vedere ca Primaria Generala, desi e obligata prin lege sa faca acest lucru, nu a putut nici la 10 ani de la expirarea unui PUG incoerent, facut in mare graba, sa ofere un instrument adecvat de gestionare a activitatilor specifice.

Nimic nu impiedica Primaria Generala sa corecteze, sa completeze sau sa modifice aceasta documentatie de urbanism prin PUG, exact asa cum prevedea si legislatia in vigoare", afirmă Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.