Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone tună și fulgeră împotriva lui Nicușor Dan: Lasă partizanatele politice și nu mai bloca dezvoltarea Bucureștiului

captura Facebook
Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, îl critică extrem de dur pe Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pentru felul inegal prin care tratează locuitorii Bucureștiului. El susține într-un comunicat de presă remis redacției că încă din iunie așteaptă un răspuns de de la Consiliul General al Municipiului București (CGMB) dar nici până la această oră problema nu a fost pusă de primarul general pe ordinea de zi a ședințelor acestui for. Asta în condițiile în care solicitări venite de la Primăriile conduse de primari prieteni politici cu primarul Nicușor Dan primesc aprobări pe bandă rulantă:

”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone solicită Primarului General al Capitalei și Consiliului General al Municipiului București, tratament egal, respectând cadrul legal pentru cetățenii Sectorului 5.

În data de 29.06.2021, Primăria Sectorului 5 a transmis către Consiliul General al Municipiului București adresa cu nr. 76294, prin care se solicita introducerea  pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului a Hotărârii Consiliului Local Sector 5 nr. 113/17.06.2021.

Hotărârea Consiliului local Sector 5 nr.113/17.06.2021 solicita împuternicirea expresă a Consiliului General al Municipiului București, în vederea înființării de către Consiliul Local Sector 5 a Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 5, instituție publică descentralizată în subordinea Consiliului Sector 5.

Adresa a fost înregistrată la Consiliul General al Municipiului București cu nr. 1968228/29.06.2021.

Plecând de la premiza că reprezentanții partidelor politice, în Consiliul General, trebuie să supună dezbaterii toate proiectele importante pentru cetățenii capitalei, nu a fost identificat un motiv real și nu politic pentru care proiectele majore ce îi privesc pe cetațenii Sectorului 5 – și ei tot cetățeni ai Capitalei - nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București, nici după aproape un an.

În schimb, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, președinte USR București, în cateva zile de la transmiterea solicitării, a primit undă verde din parte consilierilor municipali pentru doua  mari proiecte: „promenadăverde” și așa numitul program „Căldură și apa caldă pentru cetățenii din sectorul1” .

Și pentru edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, președinte PNL București,  a primit avizul expres al Consiliului General al Municipiului București pentru înființarea Administrației Comerciale Sector 6 și desființarea Administrației Piețelor Sector 6,conform H.C.C.M.B. nr. 150/02.06.2021,la nici 30 de zile de la data transmiterii solicitării.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone solicita imperios, la inceputul lunii noiembrie, Primarului Capitalei și Consiliului General al Municipiului București, prin revenirea la adresa nr. 76294/29.06.2021 transmisă către Consiliul General al Municipiului București și înregistrată sub nr. 1968228/29.06.2021 ca, raportat la prevederile art. 166 alin. (2), lit. i) și lit. r) și alin. (3) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, să introducă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului a Hotărârii Consiliului Local Sector 5 nr. 113/17.06.2021.

Partizanatele politice ar trebui să rămână în scena politică și nu să blocheze dezvoltarea și activitatea în slujba cetățenilor.”, se spune în comunicatul remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.