Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piesa de teatru digitală 'Micul Prinţ: Povestea unei prietenii', în decembrie, la Museum of Immersive New Art

cotidianul.ro
teatru

Piesa de teatru digitală 'Micul Prinţ: Povestea unei prietenii', în decembrie, la Museum of Immersive New Art

Museum of Immersive New Art (MINA), va inaugura un nou spaţiu imersiv în care va expune, exclusiv în luna decembrie, piesa de teatru digitală "Micul Prinţ: Povestea unei prietenii", un mix captivant între teatrul tradiţional, animaţia de film şi arta digitală, anunţă organizatorii, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de MINA, prin intermediul tehnologiilor emergente, spectacolul transpune audienţa în universul magic al Micului Prinţ. Personajele din poveste sunt interpretate de către actori reali, utilizând tehnologii precum motion tracking şi efecte speciale cu chroma key. Această abordare oferă o producţie multimedia captivantă, care aduce laolaltă actori filmaţi şi personaje animate, oferind publicului o interpretare inedită a poveştii clasice a Micului Prinţ.

Folosind tehnologii de scenografie de ultimă generaţie, atât tradiţionale, cât şi digitale, piesa narează povestea magică a Prinţului şi a prieteniei sale cu un pilot. Pe parcursul poveştii, sunt dezvăluite secretele prieteniei şi ale iubirii, arată sursa citată. Prin această adaptare modernă, spectacolul reprezintă un omagiu adus poveştii care anul acesta împlineşte 80 de ani de la prima publicare a cărţii. "Este o minunată oportunitate să sărbătorim şi în România această aniversare printr-un spectacol digital imersiv. Acesta este un exemplu perfect de operă clasică contemporană care transcende graniţele timpului şi spaţiului. Suntem încântaţi să oferim publicului român acces la această realizare cinematografică, mai ales în această lună specială, dedicată sărbătorilor", spun fondatorii MINA, citaţi în comunicat.

Piesa este realizată de Illusionist Digital Art Studio, o echipă de artişti interdisciplinari, de new media art, din Turcia, premiată la nivel internaţional. Pentru reprezentaţia din România, producţia audio a fost realizată de Alexei Ţurcan, cu voci înregistrate de actori români.

Scrisă şi ilustrată de Antoine de Saint Exupery, cartea "Micul Prinţ" a fost publicată pentru prima dată în 1943 la New York în engleză şi franceză, înainte de a fi lansată în Franţa în 1946 de Gallimard, unde a devenit un bestseller vândut în peste 14 milioane de exemplare. A fost adaptată de mai multe ori în animaţii, filme şi piese de teatru şi a avut un mare succes în întreaga lume. Este cea mai tradusă carte din lume, cu peste 500 de traduceri oficiale, se mai arată în comunicat.

Biletele pentru "Micul Prinţ: Povestea unei prietenii" sunt disponibile online, pe site-ul https://miculprint.minamuseum.com/, la preţul de 50 de lei. Spectacolul durează 40 de minute şi este recomandat celor cu vârsta de peste 3 ani. Reprezentaţiile au loc din oră în oră, de miercuri până vineri între orele 17,00 - 21,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10,00 - 21,00. Ultima proiecţie din fiecare zi este programată la ora 20,00.

MINA este primul spaţiu imersiv din România şi cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta şi tehnologia într-un spaţiu senzorial pentru toate vârstele şi are ca scop creşterea consumului cultural şi a calităţii producţiei culturale în România, potrivit sursei menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.