Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piețele bursiere mondiale par a se relaxa în perspectiva apariției vaccinului anti-Covid

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Piețele bursiere mondiale par a se relaxa luni, după o lună record, în condițiile în care perspectiva unei redresări economice determinată de vaccin și mai mulți bani din partea băncilor centrale au eclipsat îngrijorările imediate cu privire la pandemia de coronavirus, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

De sentimentele pozitive au beneficiat, de asemenea, petrolul și mărfurile industriale, dar au afectat refugiile reprezentate de dolar și aur.

Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile, în condițiile în care Franța a crescut cu 21% și Italia cu aproape 26%. Indicele global MSCI a crescut cu 13% în noiembrie, în timp ce S&P 500 a urcat cu 11% până la un maxim al tuturor timpurilor.

Luni, indicele MSCI Asia-Pacific cu excepția Japoniei a scăzut cu 0,4%, după un avans de aproape 11% în noiembrie, cea mai bună performanță de la sfârșitul anului 2011.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Indicele japonez Nikkei 225 a scăzut cu 0,4%, dar este cu 15,4% mai mare în această lună, cea mai mare creștere din 1994.

În comparație cu un coș de valute, dolarul a rămas la 91,771, scăzând cu 2,4% în noiembrie, până la minime observate ultima dată la mijlocul anului 2018.

Euro a prins vânt în pânze, mînat de performanțele acțiunilor europene și a urcat până cu 2,7% în această lună, până la 1,1967 dolari.

Dolarul a scăzut și față de yenul japonez, un activ de refugiu, pierzând 0,7% în noiembrie pentru a ajunge la 103,89 yeni.

O victimă majoră a fost aurul, care a a scăzut la minimul pe cinci luni, la 1.771 dolari pe uncie.

În schimb, petrolul a beneficiat de perspectiva unei relansări a cererii în cazul în care vaccinurile vor permite reluarea călătoriilor și transportului anul viitor. Petrolul Brent a scăzut cu 52 de cenți la 47,66 dolari, în timp ce țițeiul american a pierdut 60 de cenți, la 44,93 dolari pe baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.