Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilda Piedone-Oprescu pentru partidele politice: `Cine rămâne în picioare, va fi executat!`

Gușă

Aseară comentam, cu un prieten vechi și bun cunoscător al "subteranelor", deciziile justiției în cazul celor doi foști primari populari, Piedone și Oprescu, el completând ce-am zis eu ieri referitor la faptul c-ar trebui să interpretăm sentințele exagerate/nedrepte conform comenzii din armată, "Culcat! Târâș pe coate, înainte marș!". Și zicea el că morala de priceput, mai ales pentru cei cca 3000 de primari din România, este că "Cine rămâne în picioare, va fi executat!", susține analistul politic Cozmin Gușă.

”În spiritul dreptății, dar și a cunoașterii forței rețelelor din care ei fac parte, mă așteptam ca cei doi foști primari să primească niște condamnări cu suspendare, alături de despăgubiri consistente sau returnarea sumelor, plus penalizări mari. De ce nu s-a întâmplat așa? Pentru că a venit momentul ca armatele de primari ale partidelor să fie disciplinate, să nu mai creeze probleme conducerilor lor, împotrivindu-se sau comentând negativ la vreo decizie dictată din "rațiuni de stat". Vă închipuiți desigur că o largă majoritate a primarilor sunt sau vor fi în situația Piedone-Oprescu, cu avize de tip "Colectiv" eliberate sau cu comisioane încasate cash de la actuali sau viitori denunțători. Desigur că dacă aș bănui că va urma o curățenie generală, cu primarii vinovați înlocuiți de oameni cinstiți și competenți, v-aș invita să aplaudăm împreună demersul justiției teleghidate de la niște butoane pe care nu le puteți cunoaște. Numai că nu se va întâmpla așa, e limpede că multiplele dosare penale vor fi folosite doar ca armă de șantaj/disciplinare, sub efectul pildei Piedone-Oprescu, iar cine nu va pricepe asta, va păți ca cei doi.

România a fost definită ca fiind stat eșuat chiar de către Iohannis, și n-am auzit ca vreun partener euroatlantic să se îngrijoreze sau să se ofere să ne ajute să scăpăm din acest marasm. Ni se cere ca stat partener doar să urmăm rapid și precis orice strategie impusă de interesele definite de către hegemoni în crize, pandemie sau război, iar pentru asta liderii noștri au priceput că pot folosi orice mijloace, ce nu trebuie să mai fie conforme cu respectarea drepturilor omului, democrație sau justiție dreaptă. În vremurile băsiste ale fostului binom a fost decimat și disciplinat mediul de afaceri reprezentant al capitalului intern, iar amatorii profitori din partide își frecau mâinile de bucurie că ar fi scăpat. Ei bine, uite că nu scapă nimeni, iar liderii naționali vremelnici care rânjesc azi mulțumiți că sunt sprijiniți prin justiție ca să-și comande mai ușor efectivele, prin siluirea primarilor, vor simți în curând pe pielea lor că nici ei nu sunt scutiți de acest tratament. Dar va fi prea târziu.

Sau mai corect spus, deja este prea târziu, într-o țară în care vor exista doar privilegiați temporari, dar și aceștia cu condiția de nenegociat ca să deservească interesele Factorului Extern.”, a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.