Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilot iordanian mort, în urma unui avion prăbuşit 'intenţionat' în Connecticut

www.independent.co.uk
avion prăbușit MH17

Un mic avion bimotor s-a prăbuşit marţi în statul american Connecticut (nord-est), un elev-pilot iordanian pierzându-şi viaţa în urma unei "acţiuni intenţionate", al cărei motiv rămâne deocamdată neclar, au indicat miercuri autorităţile americane, citate de AFP.

Din cauza naturii intenţionate a accidentului, poliţia federală FBI a preluat ancheta, a precizat NTSB, autoritatea americană pentru securitatea transporturilor, într-un comunicat.

Citește și: Proces pentru condiţiile Brexit

După o lună de la atacurile din New York şi New Jersey, canalele media americane speculează asupra posibilelor motivaţii teroriste, cu atât mai mult cu cât avionul s-a prăbuşit în apropierea unui complex considerat sensibil al fabricantului de motoare de avion Pratt and Whitney şi pentru că unul din ocupanţi era aparent un iordanian.

Potrivit unui responsabil federal, citat de ziarul local The Hartford Courant, ar fi vorba mai degrabă de o sinucidere, în urma unei dispute între cele două persoane aflate la bord: un elev-pilot frustrat de proastele sale rezultate la şcoala de pilotaj şi instructorul său.

Conform New York Times, elevul, în vârstă de 28 de ani, era de naţionalitate iordaniană. Ambasada Iordaniei la Washington, fără a confirma direct această informaţie, a indicat că este în contact cu autorităţile americane pentru cazul respectiv.

Acelaşi responsabil federal a indicat totuşi miercuri seara că nu exista nicio probă care să indice o pistă "teroristă", chiar dacă autorităţile continuau să percheziţioneze apartamentul elevului şi să-i examineze aparatura electronică, potrivit Hartford Courant.

Avionul, un bimotor Piper PA-34 Seneca, s-a zdrobit marţi după-amiază după ce se ciocnise de un stâlp de înaltă tensiune şi de cabluri electrice, în apropiere de oraşul Hartford, situat la 200 de km nord-est de New York, anunță Agerpres.

Elevul-pilot, identificat ca Feras Freitekh de presa americană, a murit pe loc. Instructorul său a fost rănit şi spitalizat, dar poate vorbi cu anchetatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.