Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piloţi British Airwyas înrolaţi pentru a ajuta arbitrii din Premier League

Pro Sport
arbitru

Piloţii British Airways vor fi angajaţi pentru a ajuta la îmbunătăţirea comunicării dintre oficialii partidelor din Premier League, în timpul analizelor VAR, a anunţat vineri The Times, potrivit news.ro.

Decizia a fost luată după ce echipa FC Liverpool a avut un gol anulat în mod greşit, la începutul acestui sezon, din cauza unei gafe. Într-o prezentare adresată oficialilor din Premier League, piloţii Chris Heaven şi Pete Nataraj au subliniat nevoia de claritate şi acurateţe în comunicare, cu silabe minime şi fără limbaj informal. Jucătorul Luis Diaz, de la FC Liverpool, a avut un gol anulat greşit, pentru ofsaid, într-o înfrângere cu 1-2 suferită în faţa echipei Tottenham, în luna septembrie, după o comunicare haotică între Darren England şi Dan Cook (arbitrul VAR şi asistentul VAR) şi arbitrul de pe teren, Simon Hooper.

Înregistrarea audio a incidentului a fost întâmpinată cu critici severe la adresa procesului de luare a deciziilor şi a limbajului folosit. Prezentarea de 45 de minute a piloţilor Heaven şi Nataraj a abordat similitudinea rolurilor şi importanţa filtrării zgomotului alb, pentru a se putea obţine o claritate deplină.

După incidentul Diaz, la nivelul Premier League a fost dispusă o revizuire completă a procedurilor VAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.