Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piloții de la Delta Air amenință cu greva, dacă nu se ajunge la un acord asupra contractului de muncă

delta air lines

Piloții de la Delta Air Lines au votat autorizarea unei greve dacă negociatorii nu pot ajunge la un acord asupra unui nou contract de muncă, a anunțat sindicatul lor, care reprezintă aproape 15.000 de piloți la transportatorul din Atlanta, potrivit Reuters.

Asociația Air Line Pilots Association (ALPA), care reprezintă aproape 15.000 de piloți la transportatorul din Atlanta, a declarat că 99% dintre cei care au votat au susținut autorizarea grevei, potrivit Mediafax.

Potrivit legislației americane, piloții Delta nu pot părăsi locul de muncă până când Consiliul Național de Mediere nu le acordă permisiunea.

Consiliul trebuie mai întâi să decidă că eforturile suplimentare de mediere nu ar fi productive și să ofere părților posibilitatea de a arbitra. Dacă una dintre părți refuză, ambele părți intră într-o perioadă de „răcire” de 30 de zile, după care piloții și conducerea pot recurge la o grevă sau un lock-out din partea conducerii.

Acest proces îndelungat și complex face dificilă greva pentru lucrătorii companiilor aeriene. Ultima grevă a piloților la un transportator de pasageri din SUA a fost la Spirit Airlines în 2010.

Delta a declarat că piloții săi nu sunt în grevă și că votul nu va afecta operațiunile sale. Transportatorul a precizat că s-a înregistrat un „progres semnificativ” în negocierile contractuale și că au mai rămas doar câteva probleme de rezolvat.

„Scopul declarat al ALPA pentru acest vot este pur și simplu de a obține o pârghie în negocierile contractului nostru cu piloții”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Suntem încrezători că părțile vor ajunge la un acord corect și echitabil, așa cum am făcut-o întotdeauna în negocierile anterioare”.

Sindicatul piloților de la Delta a declarat că negocierile contractuale au trenat prea mult timp. „Este timpul ca firma să devină serioasă la masa negocierilor și să investească în piloții Delta”, a declarat Jason Ambrosi, președintele Consiliului Executiv Principal Delta.

Piloții Delta lucrează fără un nou contract de aproape trei ani, după ce vechiul lor contract a devenit amendabil în decembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.