Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul german Sebastian Vettel a câștigat quiz-ul Grill the Grid, numind toți cei 71 de campioni ai Formulei 1

vettel

Pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel și-a impresionat colegii de pe grila de start, după ce, în cadrul concursului de cunoștințe generale despre Formula 1, Grill the Grid, organizat de site-ul formula1.com, a reușit să numească în timp record, fără greșeală, toți campionii F1 din istorie.

Grill the Grid este un concurs de întrebări despre Formula 1 la care participă în special concurenții, care primesc diferite provocări, sub forma unui quiz, potrivit mediafax.ro.

Astfel, printre altele, aceștia au fost provocați să numească un număr cât mai mare din țările în care au avut loc curse de Formula 1, să specifice cât mai multe echipe care au participat în circuit de-a lungul istorie competiției sau să numească toate circuitele pe care s-a desfășurat vreodată o cursă a Marelui Circ.

În ultima ediție a concursului, cei 20 de piloți au fost provocați să numească în ordine cronologică inversă toți campionii din Formula 1, din 2020 și până la ediția de debut, din 1950, fără a avea o limită de timp.

Primul ieșit din cursă a fost japonezul Tsunoda, care a reușit să numească doar 2 campioni. El a fost apoi urmat de Perez (6), Ocon (10), Mazepin (11), Stroll (12), Leclerc (13), Raikonen (14) și Latifi (18).

Au reușit să treacă de 20 de nume Giovinazzi, Gasly și Norris (21) și Botas (25).

Au terminat la egalitate, cu 27 de campioni nominalizați în ordine inversă campionii mondiali Lewis Hamilton și Fernando Alonzo, acompaniați de Mick Schumacher, aceștia greșind fiecare în dreptul câștigătorului din 1993, francezul Alain Prost.

Următorul ieșit din cursă a fost Carlos Sainz, care l-a numit pe Alain Prost, dar nu și l-a mai amintit pe Nigel Mansell, campionul ediției 1992.

Singurii care au ajuns până la 30 de nume cunoscute au fost Verstappen, Russell, Vettel și Ricciardo. Utimul a greșit la campionul anului 1987, Nelson Piquet și a terminat cu 33 de reușite. El a fost urmat imediat de Russell, care s-a oprit la campionul din 1986, Alain Prost.

Penultimul ieșit din cursă, Verstappen, a reușit 38 de nominalizări, oprindu-se la campionul din 1982, Keke Rosberg.

În schimb, Vettel a fost impresionant. Nu doar că a reușit să nominalizele toți cei 71 de campioni ai Formulei 1, dar a făcut-o într-un timp record de 70 de secunde, neavând nevoie de timpi de gândire la niciunul din cele 71 de sezoane.

Sebastian Vettel a câștigat dealtfel întregul concurs Grill the Grid, fiind declarat campionul ediției, cu un total de 140 de puncte. Site-ul formula1.com, i-a acordat un trofeu și i-a comunicat că va planta 140 de arbori, în Marea Britanie, în cinstea performanței sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.