Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul şi compania aeriană sunt vinovaţi pentru accidentul de avion din Columbia (anchetă)

www.skysports.com
avion prăbușit Bolivia

O anchetă a guvernului bolivian privind accidentul de avion de la 28 noiembrie în care şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, între care şi jucătorii unei echipe braziliene de fotbal, a stabilit că pilotul şi compania aeriană boliviană sunt direct responsabili, a anunţat marţi ministrul pentru lucrări publice, Milton Claros, potrivit Reuters.

Pilotul, Miguel Quiroga, s-a numărat printre cele 71 de persoane care au murit în momentul în care un avion operat de o companie cu sediul în Bolivia a rămas aparent fără combustibil şi s-a prăbuşit pe o colină împădurită în apropiere de oraşul columbian Medellin. Quiroga era de asemenea co-proprietar al companiei aeriene.

Citește și: TRAGEDIE în Columbia: Un avion s-a PRĂBUȘIT iar aproape toți pasagerii au MURIT - VIDEO

Avionul transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense către cel mai important meci din istoria sa, finala Copa Sudamericana.

Compania "LaMia şi pilotul sunt direct responsabili pentru ce s-a întâmplat în acest tragic eveniment", a declarat presei ministrul Claros, care supervizează autoritatea aeriană din Bolivia.

Gustavo Vargas Gamboa, directorul executiv al LaMia, a fost trimis la închisoare la începutul acestei luni şi urmează a fi judecat pentru ucidere din culpă şi alte fapte. El a respins acuzaţiile.

Fiul său, Gustavo Vargas Villegas, un fost oficial din cadrul autorităţii aviatice din Bolivia, este de asemenea închis şi urmează a fi judecat pentru trafic de influenţă în autorizarea licenţei pentru avionul care s-a prăbuşit. El se declară de asemenea nevinovat.

Dosare penale au fost deschise şi împotriva co-proprietarului LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas, care s-a ascuns, şi a controlorului de trafic aerian Celia Castedo, care a fugit din Bolivia după accident şi încearcă să obţină azil în Brazilia, anunță Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Claros a spus că prăbuşirea avionului a fost un incident 'izolat' şi că zborurile în Bolivia sunt sigure. El a precizat totuşi că va accelera procesul de implementare a unui noi sistem privind siguranţa aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.