Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul spaniol Fernando Alonso va fi testat din nou de COVID-19

USA Today
Fernando Alonso

Pilotul spaniol Fernando Alonso, care va reveni în sezonul viitor în Formula 1 cu Renault după două sezoane de absenţă, va participa la o şedinţă de teste miercuri şi joi în Bahrain, a anunţat, vineri, echipa franceză, citată de AFP.

Alonso, în vârstă de 39 ani, va pilota un monopost R.S.18, monopost care a participat în sezonul 2018 al Campionatului Mondial, întrucât testele private nu sunt autorizate cu monopostul din sezonul în curs, potrivit AGERPRES.

Citește și: Ministerul Finanţelor a programat în luna noiembrie noi împrumuturi exorbitante

Pilotul spaniol, care a câştigat două titluri de campion mondial în Formula 1 cu constructorul francez în 2005 şi 2006, a pilotat totuşi modelul Renault 2020 pe distanţa de 100 km, limita prevăzută de regulament pentru rulare promoţională, la jumătatea lunii octombrie pe circuitul din Barcelona.

În luna iulie, Alonso a semnat un contract pe durată confidenţială cu Renault, scuderia cu care a câştigat două titluri mondiale şi care din sezonul viitor va purta numele Alpine, marca maşinii sport a constructorului francez.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Nu cred că a mai făcut cineva până acum în România un plan de o asemenea dimensiune și pregătit în amănunt’

Ultima cursă a spaniolului din Formula 1 a fost consemnată la volanul unui McLaren, la Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2018, când a încheiat al 17-lea său sezon dintr-o carieră în care a obţinut 32 de victorii.

După despărţirea de Formula 1, Alonso s-a dedicat curselor de anduranţă şi a câştigat de două ori legendara Cursă de 24 ore de la Le Mans cu Toyota, a participat la Cursa de 500 mile de la Indianapolis în IndyCar (abandon în 2017, locul 21 în 2020), iar la începutul anului a participat la Raliul Dakar (locul 13).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.