Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pinacoteca Bucureștiului va funcționa în clădirea din Lipscani 18 -20

TWITTER
Pinacoteca

Clădirea situată pe Strada Lipscani la nr. 18-20 va fi transferată în administrarea Muzeului Municipiului București, în vederea realizării Pinacotecii Capitalei. Hotărârea a fost aprobată miercuri în ședința Consiliului General al Municipiului București.

„Guvernul României a anunțat în mass-media că intenționează să construiască o clădire care va fi amenajată ca Muzeu al Holocaustului, așadar clădirea din Lipscani 18-20 va fi transferată la Muzeul Municipiului București pentru amenajarea pinacotecii Capitalei. Avem foarte multe lucrări de artă care stau în condiții improprii și este momentul, chiar dacă nu s-a făcut nimic 30 de ani, măcar noi în acest moment să putem să reparăm aceste nedreptăți”, a declarat, miercuri, primarul general Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Capitalei, Pinacoteca Municipiului București a fost constituită încă din anul 1933 prin importante donații în perioada interbelică (colecțiile Ioan Movilă, Filip Marin, Simu), donația Pompiliu Macovei din anul 1992, achiziții și transferuri.

„Colecția cuprinde 2.543 de lucrări de pictură românească și europeană, 402 lucrări de sculptură, 87 de lucrări de artă decorativă si 2.425 de lucrări de grafică. Pentru amenajarea Piacotecii, se are în vedere organizarea unei Galerii cu 6 secțiuni, dar și a unui centru de cercetare, pe lângă zonele administrative necesare”, se arată într-un comunicat la Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.