Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pinalti şi Cocoş ar putea fi ELIBERAŢI - surse

cocos mediafax

Omul de afaceri Dorin Cocoş este la un pas de eliberare. Procurorii DNA au hotărât să nu mai ceară instanţei prelungirea arestului preventiv în Dosarul Microsoft, ci plasarea în arest la domiciliu, potrivit unor surse judiciare.

De aceeaşi măsură ar putea beneficia şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe 'Pinalţi' Ştefan, care solicită de mai mult timp eliberarea din cauza stării precare de sănătate. Pinalti a fost audiat vineri la DNA. Procurorii nu au luat încă o decizie în privinţa acestuia.

Cel mai probabil, decizia procurorilor de a nu mai cere prelungirea arestării preventive înseamnă că Dorin Cocoş a colaborat cu anchetatorii şi au oferit informaţiile solicitate. Surse juridicare informau zilele trecute că Dorin Cocoş a mărturisit la DNA că a finanţat campaniile PDL cu bani negri.

Potrivit DNA, Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Dorin Cocoş este arestat preventiv şi în Dosarul Bica II, deci o eliberare din primul arest ar putea să rămână fără efecte dacă procurorii nu vor cere schimbarea măsurii şi în al doilea dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.