Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong cu acuzaţii de minciună - Romsilva se apără: O EROARE în reportajul Recorder 'O minciună cât o țară'/ VIDEO

Administratia Prezidentiala
iohannis copac

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva se apără în faţa acuzaţiilor lansate de jurnaliştii de la Recorder. Instituţia acuză "o eroare" în reportajul Recorder despre un presupus eşec al campaniei de împădurire "O pădure cât o ţară". Romsilva arată că o parcelă despre care jurnaliştii au susţinut că nu ar fi fost împădurită este de fapt plină de puieţi.

  • Context: Reporterii Recorder au verificat stadiul campaniei de împădurire ”O pădure cât o țară”, campanie susținută puternic de către președintele Klaus Iohannis, dar și de către mai marii din Guvern. Jurnaliștii au urmat harta digitală, realizată de Ministerul Mediului, care indica câți pomi au fost plantați pe fiecare parcelă în parte. În sistem, puieții apar ca fiind plantați, însă, de fapt, nu este plantat nimic. Reportajul integral, AICI!

"O EROARE în reportajul Recorder ”O minciună cât o țară”

Reportajul ”O minciună cât o țară” difuzat marți, 11 mai, de Recorder, prezintă trei cazuri în care nu ar fi fost efectuate anul trecut lucrările de împăduriri, punând sub semnul întrebării întregul program de împăduriri la nivel național.

Cele trei cazuri din reportajul Recorder sunt din județele Dolj, Dâmbovița și Ilfov.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu se pronunță asupra primelor două cazuri prezentate, acestea fiind la ocoale silvice de regim, private, care nu se află în structura Romsilva.

Al treilea caz însă, de la Ilfov, face referire la Ocolul Silvic Snagov, ocol silvic de stat din structura Direcției Silvice Ilfov din cadrul Romsilva.

În reportaj este prezentată o parcelă de 3 hectare din Ghermănești, Pădurea Snagov, care nu ar fi fost împădurită. Am fost astăzi în parcela 75B1, la care se face referire în reportajul Recorder, iar din imagini puteți să observați că parcela de 3 hectare a fost împădurită în campania de împăduriri din toamna anului 2020, iar acum erau efectuate lucrări de întreținere a puieților forestieri plantați. De asemenea, vă prezentăm imagini și de la o altă lucrare de împădurire din campania de împăduriri de primăvară de anul trecut.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție transparentă și a publicat pe pagina sa de internet toate detaliile campaniilor de împăduriri de primăvară și toamnă, pe anul trecut ele fiind disponibile la:

http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/list2020reg.pdf

http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/toamna2020.pdf

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei", transmite Romsilva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.