Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pintea vine în ajutorul lui Teodorovici după declarația care a stârnit val de critici: 'Nu se referea că românii nu vor beneficia de servicii egale'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că ministrul Finanţelor nu se referea în declaraţia de vineri că românii nu vor beneficia de servicii egale pe programe de sănătate, precizând că vor fi căutate soluţii pentru asigurarea actului medical fiecărui pacient.

“Pacienţii din România au dreptul la aceleaşi servicii de calitate ca şi în ţările vest europene cu care întotdeauna ne comparăm, dar din păcate avem cea mai mică contribuţie din Europa şi contribuim cinci milioane pentru 17 milioane. Ministrul Teodorovici a venit cu precizări spunând exact la ceea ce s-a referit. Nu se referea la faptul că cetăţenii din România nu vor beneficia de servicii egale pe programe de sănătate. Aşa cum a precizat, noi suntem cei care trebuie să căutăm soluţii pentru a asigura calitatea actului medical pentru fiecare pacient din România. (...) Sunt mai multe soluţii. (...) Vom începe în primul rând cu soluţia cea mai simplă - a căuta găurile negre din sistem”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, în cadrul conferinţei de presă dedicată Zilei mondiale a donatorilor de celule stem hematopoietice, conform Mediafax.

Sorina Pintea a mai precizat că, în prezent, caută soluţii care să nu afecteze dreptul pacienţilor la sănătate, indiferent de categoria socială din care fac parte.

ULTIMA ORĂ: Inspecţia Judiciară face lumină în cazul controlului de la Parchetul General. Denunţă manipularea opiniei publice

“Întâi să începem să facem curăţenie, să vedem exact unde se duc banii, dacă banii sunt cheltuiţi eficient şi apoi să căutăm şi soluţii alternative văzând de câţi bani mai avem nevoie. (....) Căutăm soluţii alternative, care să nu afectez în niciun fel dreptul la sănătate a pacientului din România indiferent de categoria socială din care face parte. (...) Sistemul de asigurări de sănătate din România este social. Contribuim cu toţii, inclusiv pentru cei neasiguraţi”, a adăugat Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea mai susţine că niciun pacient nu a fost netratat în situaţiile limită.

Reacția șefilor DIICOT și DNA la protestul magistraților: 'Eu nu sunt activist'; 'Magistrații au dreptul la exprimare'

“Din punct de vedere legislativ, urgenţele asigură (...) pachetul minim pentru o urgenţă, adică urgenţele medico -chirugicale, bolile cu potenţial endemic, sarcina şi lăuzia. (...) Pentru programări sumele sunt limitate lunar şi se aşteaptă. Nu a fost lăsat niciun pacient netratat în situaţiile limită”, a mai spus Sorina Pintea.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că în sistemul de sănătate există găuri negre care trebuie acoperite.

“Normele unui program şi criteriile sunt stabilite de comisia de specialitate şi medici. Pentru că există şi ghiduri internaţionale, criteriile de admisie (n.r. - pentru proiectele din sănătate) au fost mai dure, dar nu au ieşit încă. (...) Există găuri negre pe care va trebui să le căutăm şi să le acoperim”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferință pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la asigurările de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.