Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pirații aerului din Malta au cedat: Cum s-a încheiat deturnarea avionului african

Toţi ostaticii au fost eliberaţi din avionul libian care a fost deturnat vineri către Malta şi cei doi atacatori au fost arestaţi, informează Reuters.

Premierul maltez Joseph Muscat a anunţase pe contul său de Twitter că toţi pasagerii fuseseră eliberaţi au fost eliberaţi şi că în avuion mai rămăseseră doar cei doi piraţi ai aerului şi membrii echipajului, titrează agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Doi atacatori au deturnat o cursă libiană internă a Afriqiyah Airways care a decolat din Sebha în jurul orei 10, cu destinaţia Tripoli. Avionul şi-a schimbat cursul brusc şi a aterizat în Malta în jurul orei 11.30 ora locală, pe aeroportul internaţional maltez. Toţi pasagerii erau libieni.

Iniţial, cei doi atacatori au ameninţat că aruncă avionul în aer, scrie Reuters. Însă a mai spus că îi va lăsa pe pasageri să plece, dacă autorităţile malteze dau curs revendicărilor, dar că nu vor elibera şi echipajul.

Citește și: Acesta e cel mai TRĂSNIT anunț: Ce loc de muncă oferă o companie

Piraţii aerului sunt susţinători al defunctului lider libian Moammar Gaddafi, ucis în 2011, şi cereau înfiinţarea unui partid politic.

Premierul maltez a mai anunţat că a vorbit cu pasagerii eliberaţi şi că aceştia i-au spus că cei doi piraţi ai aerului sunt înarmaţi cu grenade.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Autorităţile libiene au anunţat că pilotul avionului a avertizat turnul de control de pe aeroportul din Tripoli că avionul este deturnat înainte să se întrerupă cu totul legătura, scrie Reuters. De asemenea, ar fi încercat să aterizeze în Libia, însă atacatorii au refuzat.

Guvernul maltez a trimis o brigadă antitero pe aeroportul internaţional. Soldaţii au înconjurat aeronava ale cărei motoare erau încă pornite la 45 de minute după aterizare.

Citește și: Bomba lui Iohannis : “Desemnarea va avea loc dupa Craciun !”

Autorităţile aeroportuare malteze au redirecţionat toate zborurile care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul internaţional, scrie Malta Independent.

Cel care a făcut anunţul că avionul a fost deturnat a fost chiar premierul maltez pe contul său de Twitter.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

"Am fost informat de o posibilă deturnare a unui avion către Malta. Am luat măsuri de securitate şi de ajutor de urgenţă," a scris Muscat. Tot el a anunţat că la bord sunt 111 pasageri, dintre care 82 bărbaţi, 28 femei şi un copil mic.

Ultimul incident de acest fel a avut loc în Malta la 23 noiembrie 1985, când un avion al EgyptAir cu 255 de persoane la bord a fost deturnat către insulă.

Citește și: INCREDIBIL Sevil Shhaideh a fost propusă premier al României

Negocierile au durat 24 de ore şi criza s-a sfârşit cu moartea a 62 de oameni când comandourile egiptene au luat cu asalt avionul. Doar unul dintre atacatori a supravieţuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.