Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piramida din Antarctica, formațiunea care stârnește puternice dezbateri - Video

odditycentral.com
piramida antarctica

Un vârf în formă de piramidă din muntele Ellsworth din Antarctica alimentează de cel puțin șapte ani tot felul de teorii ale conspirației care implică extratereștri și civilizații antice, scrie odditycentral.com.

Imagini din satelit ale unui vârf de munte în formă de piramidă din Antarctica au apărut pentru prima dată pe internet în 2016. Măsurând 2 kilometri pătrați în fiecare direcție la baza sa, un design care amintește de piramidele egiptene, structura geologică a devenit instantaneu sursa de inspirație pentru tot felul de teorii ale conspirației.

Unii susțin că ar fi fost construită de o civilizație antică în urmă cu 10.000 de ani, când Antarctica era caldă, în timp ce alții spun că este opera extratereștrilor. Dar, deși este adevărat că o piramidă naturală de asemenea dimensiuni pare puțin probabilă, geologii v-ar spune că aceasta este de fapt doar atât, un munte care se întâmplă să arate ca o piramidă.

content-image

"Formele piramidale nu sunt imposibile - multe vârfuri arată parțial ca niște piramide, dar au doar una sau două fețe de acest fel, rareori patru", a declarat pentru LiveScience profesorul de geologie din Irvine, Eric Rignot. "Acesta este doar un munte care arată ca o piramidă".

Geologul a continuat să explice că piramidele sunt de fapt o caracteristică comună a zonelor glaciare, cunoscută sub numele de "munte cu vârfuri piramidale", și că acestea sunt formate astfel prin convergența ghețarilor pe laturile unei mase de pământ existente.

"Nu este o formă complicată, așa că nu este nici o coincidență specială", a confirmat recent Dr. Mitch Darcy, geolog la Centrul German de Cercetare pentru Geosciințe din Potsdam. "Prin definiție, este un nunatak, care este pur și simplu un vârf de stâncă care iese în evidență deasupra unui ghețar sau a unui strat de gheață. Aceasta are forma unei piramide, dar asta nu înseamnă că este o construcție umană".

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.