Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pivotul sârb Nikola Jokic a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regular din NBA

facebook.com
Nikola Jokic nba

Pivotul sârb Nikola Jokic a fost desemnat cel mai bun (MVP) jucător al sezonului regular din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) pentru al doilea an consecutiv, a anunţat miercuri NBA, citată de AFP și Agerpres.

Starul echipei Denver Nuggets, în vârstă de 27 de ani, i-a devansat în ancheta ziariştilor - unde a fost votat pentru prima oară de 65 de ziarişti din 100 pentru primul loc - pe camerunezul Joel Embiid (Philadelphia 76ers), mult timp favorit pentru titlu, şi pe grecul Giannis Antetokounmpo, vedeta echipei Milwaukee Bucks şi dublu laureat în 2019 şi 2020.

Jokic a devenit astfel al 13-lea jucător din istorie cu două trofee MVP consecutive, alături de Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan, Steve Nash, LeBron James, Stephen Curry şi Giannis Antetokounmpo.

Jokic a avut în acest sezon medii de 27,1 pct, 58,3 la sută reuşită, 13,8 recuperări şi 7,9 pase decisive, îmbunătăţind statisticile în fiecare sector în raport cu sezonul precedent.

Recrutat în 2014 de Denver Nuggets, Jokic (2,11 m, 128 kg) a devenit un superstar indispensabil pentru Nuggets, el negociind o prelungire de contract cu franciza din Colorado pentru peste 240 milioane dolari pentru cinci ani, conform presei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.