Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pizza Hut, acuzată că folosește ingrediente expirate: Care a fost reacția companiei

Lanţul american Pizza Hut a dat asigurări, marţi, că ingredientele pe care le utilizează în Indonezia nu sunt expirate, după ce a fost acuzat că foloseşte produse a căror dată de valabilitate a fost depăşită cu şase luni. Acuzaţiile ce privesc Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery din această ţară, aflate în gestiunea companiei locale Sarimelati Kencana, au fost făcute în urma unei investigaţii comune a săptămânalului Tempo şi a postului BBC local, arată AFP.

Lanţul de restaurante, care are peste 300 de localuri în arhipelag, a fost acuzat că foloseşte ingrediente expirate, printre care se numără produse de patiserie, cârnaţi vegetali şi sos carbonara, deşi reprezentanţii acestuia cunoşteau situaţia. Perioada de valabilitate fusese extinsă cu una-şase luni, se arată în investigaţia care citează documente ale companiei. Jurnaliştii menţionează că această practică a fost pusă în aplicare timp de mai mulţi ani.

Citește și: REȚINEREA serii în România: Fiul unui IMPORTANT PERSONAJ a fost ÎNCĂTUȘAT

Investigaţia aduce acuze şi lanţului producător de tăiţei Marugame Udon pentru folosirea unor ingrediente expirate în magazinele sale din Indonezia.

Atât Pizza Hut cât şi Marugame Udon au negat acuzaţiile. Pizza Hut a susţinut, marţi, că unele dintre restaurantele sale din Java, cea mai populată insulă din Indonezia, au fost controlate în amănunţime, iar inspectorii sanitari au ajuns la concluzia că acestea îndeplinesc standardele de igienă.

Stephen J. McCarthy, preşedinte al Sarimelati Kencana, a apărat la rândul său Pizza Hut spunând că este mândru de bucătăriile restaurantelor. ''Sunt cele mai curate Pizza Hut din lume. Dacă e cineva dintre voi care vrea să viziteze bucătăriile noastre, să mă sune şi îl voi duce personal acolo'', a declarat acesta în weekend. ''Avem o reputaţie foarte bună în Indonezia şi ne aşteptăm ca acest lucru să nu se schimbe decât în bine'', a mai spus McCarthy.

Nu s-a raportat nici un caz de îmbolnăvire după ce a mâncat de la Marugame Udon sau de la Pizza Hut, mai arată sursa citată.

Pizza Hut se află pe piaţa indoneziană de 32 de ani şi are peste 13.000 de angajaţi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.