Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Placido Domingo, aplaudat în picioare aproape 20 de minute la Scala din Milano

Agerpres
Placido Domingo

Tenorul Placido Domingo a fost omagiat duminică la Scala din Milano, unul din templele operei cele mai relevante din lume, la o gală desfăşurată cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la debutul său pe această scenă, cântăreţul spaniol fiind salutat cu ovaţii timp de 18 minute de către public, potrivit EFE.

La jumătate de secol după primul său spectacol din 7 decembrie 1969, Placido Domingo s-a întors la Scala din Milano pentru a-i delecta pe iubitorii muzicii clasice cu un concert care a inclus cele mai cunoscute scene din operele lui Verdi.

Un repertoriu care i-a adus aplauze şi ovaţii din partea publicului care s-a ridicat în picioare pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai importanţi tenori de pe scena internaţională, potrivit mass-media italiene.

Pentru gala sa omagială, cântăreţul, dirijorul, producătorul şi compozitorul spaniol a beneficiat de participarea lui Evelino Pido,˛ca regizor muzical şi a lui Salvo Sgro ca dirijor de cor. Alături de Placido Domingo au cântat soprana spaniolă Saioa Hernández, tenor spaniol Jorge de Leon şi baritonul italian Ferruccio Furlanetto.

Repertoriul a inclus arii şi duete din operele Nabucco, Macbeth, Don Carlo, I vespri siciliani şi Il Trovatore.

Cu acest concert, teatrul La Scala a omagiat cariera profesională a unuia dintre artiştii cei mai admiraţi ai vremurilor sale, iar spectacolele omagiale vor dura până la 13 ianuarie. Placido Domingo şi-a legat numele de reputatul teatru milanez de operă de jumătate de secol.

Din 1969 până azi, el a participat la 35 de producţii şi 23 spectacole de operă (dintre care opt au inaugurat sezonul) două reprezentaţii ale Recviemulului şi opt concerte oferite timp 154 de seri.

Au fost memorabile interpretările sale din 7 decembrie 1972 în spectacolul 'Un ballo in maschera', dirijat de Gianandrea Gavazzeni şi cu regia artistică a lui Franco Zeffirelli; sau 'Otello' sin 1976, dirijat de Carlos Kleiber şi din nou cu Zeffirelli ca regizor şi transmis live de televiziunea publică italiană într-o colaborare istorică între La Scala şi postul RAI.

Placido Domingo a concertat la Milano după ce în data de 2 decembrie a interpretat 'Nabucco' la Palau de les Arts din Valencia, în prima sa reprezentaţie în Spania după ce în vară a fost acuzat de hărţuire sexuală de aproape 20 de cântăreţe de operă şi balerine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.