Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Placido Domingo nu va mai primi un premiu mexican pentru muzică clasică din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Placido Domingo

Comitetul care acordă un cunoscut premiu mexican pentru muzică clasică, Premio Batuta, a anunţat joi că a renunţat să acorde prestigioasa distincţie tenorului spaniol Placido Domingo din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală ce i se aduc acestuia, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cu două zile înainte de gala de acordare a premiului la Ciudad de Mexico, comitetul de organizare a declarat pentru AFP că premiul prevăzut pentru Placido Domingo nu îi va fi acordat până când situaţia celebrului tenor, care respinge acuzaţiile formulate împotriva sa, nu va fi clarificată. 

"Ne reiterăm dorinţa ca această situaţie să fie elucidată rapid în beneficiul tuturor celor interesaţi şi al lumii muzicii clasice", a declarat comitetul organizator al Premiului Batuta. 

La această ediţie, "premiul nu va fi acordat maestrului Placido Domingo" şi "vom aştepta ca totul să se limpezească", au precizat organizatorii.

Citește și: Jandarmeria 'lovește' din nou - Al doilea jandarm pedofil în doar două zile. A racolat minorul pe internet

Nancy Seltzer, agenta vedetei mondiale a operei, a declarat prin e-mail pentru AFP că Domingo nu avea oricum de gând să participe la ceremonia din Mexic. 

De cealaltă parte, preşedintele comitetului de organizare, Rene Platini, a dat asigurări că tenorul declarase că va veni la Ciudad de Mexico înainte de apariţia acuzaţiilor împotriva sa. 

După ce a renunţat la apariţii la New York şi şi-a văzut unele spectacole anulate oraşe din Statele Unite, Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, a părăsit miercuri conducerea Operei din Los Angeles, la care se afla din 2003 

Domingo a renunţat săptămâna trecută să concerteze la Metropolitan Opera din New York, iar Orchestra din Philadelphia şi Opera din San Francisco au anulat spectacolele din acest sezon în care acesta urma să cânte. La rândul său, Opera din Dallas a anulat un concert al tenorului, programat pentru martie 2020. 

În timp ce cariera sa americană pare să se încheie, Placido Domingo continuă să concerteze în Europa. Ovaţionat în această vară la festivalul de la Salzburg, Austria şi la Szeged, în Ungaria, Domingo este aşteptat în săptămânile următoare la Zurich şi Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.