Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plăcuţele străzii Penny Lane din Liverpool, evocată de formaţia Beatles, au fost vandalizate, în urma unor manifestații antirasiste

www.bbc.com
The Beatles

Plăcuţele străzii Penny Lane din Liverpool, al cărei nume a inspirat o celebră melodie a formaţiei Beatles, au fost vandalizate în şirul de acte de acest fel împotriva unor simboluri considerate de manifestanţii antirasişti ca reprezentând trecutul colonial, unii suspectând că acestei străzi i-a fost atribuit numele unui vânzător de sclavi, potrivit presei britanice, citate vineri de AFP, anunță AGERPRES.

Patru plăcuţe ale străzii Penny Lane au fost acoperite cu vopsea şi cuvântul ''rasist'' a fost scris deasupra uneia dintre ele. Vineri, toate aceste plăcuţe au fost curăţate.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

În urma polemicii declanşate, primarul din Liverpool, Joe Anderson, a declarat că nu este dovedit faptul că strada Penny Lane ar fi o referire la vânzătorul de sclavi James Penny. Potrivit unui purtător de cuvânt al Muzeului Internaţional al Sclaviei din Liverpool, există o dezbatere pe acest subiect, ''dar probele nu sunt concludente''.

La rândul său, un ales local, Richard Hemp, spune că numele acelui comerciant de sclavi se scria ''Penney'' şi că strada Penny Lane există ''de mai bine de 500 de ani, înaintea lui Penney, înaintea sclaviei'', aşadar ''nu există nicio legătură''.

Aceste noi acte de vandalism survin în timp ce şi în Marea Britanue se inflamează protestele apărute în siajul mişcării antirasiste americane 'Black Lives Matter' după uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist american alb în timpul arestării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.