Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plafonarea preţurilor la carburanţi în 2019! Teodorovici: 'PSD nu va depune un proiect de lege'

pompa benzina

Eugen Teodorovici a declarat că, deşi consideră că eliminarea supraaccizei poate fi realizată doar concomitent cu plafonarea preţurilor carburanţilor pentru o perioadă fixă, PSD nu va depune un proiect de lege anul acesta şi posibil nici anul viitor, în această privinţă, potrivit Mediafax.ro.

„Din punctul meu de vedere, supraacciza se poate scoate cu această prevedere de plafonare pentru o perioadă fixă, la pompă, deci cu scăderea simultană a preţului la pompă.Pentru că un proiect de lege nu poate trece pe final de an atât de repede. Promitem că nu se va emite o Ordonanţă de Urgenţă pe un astfel de aspect. Repet, este pentru binele economie. O scădere a supraaccizei fără o astfel de măsură cumulativă nu va duce în mod automat la scăderea preţurilor la combustibil. Categoric nu. Uitaţi-vă în 2015 când am scăzut TVA-ul la 9% de la 24% la produsele agroalimentare, nu s-a regăsit în totalitate diferenţa între 24 şi 9 la produsul agroalimentar. Interesul naţional este mai presus de orice fel de regulă din Europa şi din lume”, a spus acesta.

Citește și: Anunț pentru români privind serviciile publice în perioada sărbătorilor de iarnă! MAI: Vor fi deschise serviciile de eliberare a pașapoartelor și permiselor

Întrebat dacă va depune un proiect de lege anul viitor, Teodorovici a menţionat că anunţarea unei astfel de măsuri necesită imediata aplicare.

„Asta este o acţiune pe care când o anunţi, o aplici imediat. Pentru că poţi avea în piaţa creşteri atipice, cum am dat exemplul roborului 3,11 când ai anunţat că anulezi IRCC-ul, să creezi o creşetere poate artificială a roborrului, tocmai pentru că toţi vor fi nevoiţi să se ducă către robor. (...) Par poate practici ciudate, dar ele se întâmplă în piaţă din păcate”, a mai explicat fostul ministru de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.