Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plajele sălbatice Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, luate cu asalt de turişti

MFE
Delta Dunarii

Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţă, uni, că la finalul săptămânii plakele sălbatice au fost luate cu asalt de turişti, fiind, zilnic, 8.000 de persoane cu 3.000 de maşini pe plaja Vadu. Din păcate, sute de turişti nu au respectat regulile într-o rezervaţie naturală, au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia şi au campat pe plajă, fiind aplicate amenzi, potrivit news.ro.

”Weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării! În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu şi Capul Midia, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turişti. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimaţi în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turişti cu 3.000 de maşini, pe plaja Corbu, 1.700 de turişti şi 480 maşini, iar pe plaja Midia 320 de turişti şi 150 maşini. Din păcate, mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turişti au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente şi au aplicat amenzi”, anunţă, luni, ARBDD.

Citește și: Nelu Tătaru nu exclude revenirea restricțiilor de circulație: Uitați-vă ca sunt județe, Neamt, Botoșani, Iasi, Brasov, cu numeroase cazuri

Zonele costiere naturale Vadu şi Corbu fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial.

”Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare”, a mai transmis organizaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.