Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan al britanicilor pentru limitarea imigrației. Ce persoane vor fi cele mai afectate (presa)

libertatea.ro
muncitori

Imigranţii europeni aflaţi deja în Marea Britanie nu vor fi afectaţi de ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, în schimb cei care vor veni în viitor ar urma să primească viza de lung sejur numai dacă sunt lucrători calificaţi, scrie publicaţia Daily Mail în ediţia sa electronică de sâmbătă, făcând referire la un plan despre care afirmă că a fost propus de ministrul de interne, Amber Rudd, şi a fost dezbătut miercuri în cadrul subcomitetului pentru Brexit, relatează Agerpres.

Vezi și: Angela Merkel: 'Poate și alte state îi vor refuza pe români'

Conform aceluiaşi plan, imigranţii slab calificaţi noi veniţi ar urma să nu mai primească drept de şedere în Marea Britanie, cu excepţia cazurilor punctuale în care se va constata un deficit de forţă de muncă în anumite domenii, cum ar fi agricultura. În astfel de situaţii ar urma să se introducă scheme de lucru pentru lucrători sezonieri, cărora li se va accepta numai un sejur pe o perioadă determinată. 

Conform Daily Mail, obiectivul unui asemenea plan este de a reduce imigraţia netă sub nivelul de 100.000 de persoane anual şi să se reinstituie controlul asupra frontierelor britanice în urma votului de la referendumului din 23 iunie, favorabil ieşirii din UE. 

'Aceasta este singura opţiune care poate funcţiona pe termen lung şi care va răspunde votului' de la referendum, a declarat acestei publicaţii un oficial din cadrul executivului de la Londra, a cărui identitate nu o menţionează. Aceeaşi sursă a mai spus că guvernul britanic va examina în continuare posibile alternative la măsurile propuse în respectivul plan.

Vezi și: Denunț contra Alinei Gorghiu într-un dosar de corupție

De altfel, astfel de propuneri ar putea să nu fie bine primite de unele companii britanice care au nevoie de forţă de muncă slab calificată, cum este de exemplu cazul celor care angajează lucrători pentru culesul fructelor sau în sectorul construcţiilor. 

Pe de altă parte, turiştii şi studenţii ar urma să aibă în continuare acces liber în Marea Britanie, pentru a nu se diminua şi mai mult şansele ca Uniunea Europeană să accepte un acord comercial de liber schimb cu această ţară. 

Totuşi, pe baza principiului reciprocităţii, Uniunea Europeană ar putea să adopte şi ea un regim similar pentru cetăţenii britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.