Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johan Beckman despre `Planurile primitive ale lui Biden în contextul întâlnirii cu Putin`

vestidinrusia.ro
Johan Beckman

Summitul bilateral ruso-american, care ar putea avea loc în vara anului 2021, este vital pentru președintele Statelor Unite, Joe Biden, dintr-o serie întreagă de motive specifice. Este concluzia la care a ajuns cunoscutul expert politic finlandez, activistul pentru drepturile omului, Johan Beckman (în imagine), analizând stenograma convorbirilor telefonice ale celor doi lideri, relatează PolitPuzzle.

Într-un interviu acordat site-ului de știri ”Ukraina.ru”, Johan Beckman a declarat în ce format s-ar putea desfășura întâlnirea dintre Biden și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și a explicat, de asemenea, care sunt obiectivele pe care șeful Casei Albe și-a propus să le atingă insistând pe organizarea unui astfel de eveniment oficial, scrie vestidinrusia.ro.

În cadrul recentei lor discuții telefonice, desfășurate la inițiativa părții americane, Putin și Biden au abordat diferite probleme ale relațiilor bilaterale, de pe agenda internațională, precum și situația din estul Ucrainei. Cu același prilej, liderul SUA i-a propus lui Putin un summit bilateral într-o terță țară. A doua zi, practic, Casa Albă a anunțat noi sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Johan Beckman este de părere că noua rundă de negocieri dintre liderul Statelor Unite și cel al Rusiei, ce ar putea avea loc în această vară, ar trebui să se desfășoare în prezența președintelui Chinei, Xi Jinping. Astfel, întâlnirea va fi mult mai productivă, iar țările vor reuși să rezolve toate problemele serioase de politică externă.

Politologul finlandez a dezvăluit, totodată, planurile primitive ale lui Biden pentru întrevederea cu Putin. El a amintit că președintele american este un politician slab, ajuns la putere pe baza unor rezultate controversate obținute la alegerile din SUA. Acum, Joe Biden intenționează să folosească summitul americano-rus pentru a-și îmbunătăți pozițiile politice în interiorul țării.

”Comparativ cu Putin și Xi Jinping, Biden este un lider foarte slab. Iar această întâlnire ar fi foarte utilă pentru Biden, deoarece i-ar consolida pozițiile slabe”, a concluzionat Beckman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.