Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan disperat de stopare a migranţilor: Ultimele cereri ale Austriei

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, a cerut vineri Macedoniei să fie pregătită să oprească complet afluxul de migranţi care trec graniţa greco-macedoneană, el anunţând totodată că guvernul de la Viena ar putea decide în lunile următoare să închidă graniţele Austriei în faţa migranţilor, relatează agenţia Reuters.

Autorităţile austriece au hotărât luna trecută să plafoneze la 37.500 numărul de migranţi pe care-i vor primi anul acesta. 'Cel mai probabil, în lunile următoare numărul maxim va fi atins, prin urmare Austria va fi nevoită să oprească migranţii la graniţă', a declarat şeful diplomaţiei austriece în timpul unei vizite la Skopje.

'Macedonia trebuie să fie pregătită să oprească complet intrarea migranţilor la graniţele ei', a indicat Sebastian Kurz. 'Ştim că va fi o sarcină grea şi am convenit astăzi ca Austria să-şi ofere sprijinul, nu doar cu efective de poliţie şi armată, ci şi cu echipamente', a adăugat ministrul austriac de externe. Şeful diplomaţiei macedonene, Nikola Poposki, a declarat la rândul său că guvernul de la Skopje se va coordona cu celelalte state aflate pe traseul folosit de migranţii care vor să ajungă în vestul Europei şi va avea în vedere deciziile luate de Germania, Austria şi de alte state europene spre care se deplasează de obicei aceşti migranţi. După ce autorităţile macedonene au început să ridice încă un gard la frontiera greacă, paralel cu cel deja existent, în presa internaţională au apărut în ultimele zile relatări despre posibilitatea ca Macedonia să oprească intrarea migranţilor. De asemenea, responsabili de la Skopje au declarat pentru Deutsche Welle, sub protecţia anonimatului, că dacă Uniunea Europeană va cere Macedoniei să închidă graniţa, aceasta se va da curs solicitării.

Anul trecut peste 850.000 de migranţi proveniţi mai ales din Orientul Mijlociu au ajuns vestul Europei pe aşa-numita rută balcanică, iar de la începutul acestui an numărul lor este deocamdată de circa 68.000, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.