Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan îndrăzneț dorit de PPE: vrea 5 milioane de noi locuri de muncă în următorii 5 ani

epp.eu
PPE sigla

Partidul Popular European (PPE) a lansat la Atena, joi şi vineri, în cadrul unei reuniuni a biroului politic, discuţia despre un plan pentru crearea de cinci milioane de noi locuri de muncă în următorii 5 ani, fără a preciza însă dacă acesta ar urma să fie însoţit de noi măsuri de stimulare a angajărilor la nivel european, relatează Agerpres.

Citește și:Ambasadorul rus la București spune care a fost sfatul lui Putin când a venit în România - Nu mi-au promis o viaţă uşoară

Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, a declarat la Atena că în timpul ultimilor zece ani au fost create 30 de milioane de locuri de muncă, aşa că este realist să-ţi propui să stimulezi crearea a cinci milioane de locuri de muncă în 5 ani.

"Este realist, dar ambiţios", a spus Weber, care a afirmat că stânga şi populiştii au dovedit că nu pot crea dezvoltare economică şi locuri de muncă. Cei trei piloni ai acestui program ar urma să fie investiţiile, comerţul şi inovaţia.

"Visez la o Europă în care nimeni nu mai este forţat să-şi părăsească casa sau ţara din cauza situaţiei economice", a declarat Manfred Weber, după ce liderul Noua Democraţia, cea mai importantă formaţiune de opoziţie din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, a spus că în timpul crizei din Grecia 500.000 de tineri au fost nevoiţi să plece din ţară pentru a-şi găsi slujbe.

Eurodeputatul Cristi Preda, care a participat la reuniunea biroului politic de la Atena, a spus că PPE este familia politică interesată să creeze locuri de muncă.

"Din păcate, în România în acest mandat, din 2014 încoace, am avut foarte puţin miniştri care să fi fost interesaţi de crearea locurilor de muncă. Din păcate, locuri de muncă s-au creat mai degrabă în aparatul de stat", a spus Preda. "Locuri de muncă trebuie create, pentru că asta este în primul rând aşteptarea tinerilor, dar şi a celor de peste 45 de ani. Oamenii care-şi pierd locul de muncă după 45-50 de ani sunt disperaţi, pentru că se recrutează foarte greu în această categorie de vârstă", a adăugat el.

Preda susţine că politicienii şi factorii de decizie din România nu se mai pot mulţumi cu ideea că nu au de ce să-şi bată capul cu crearea de noi locuri de muncă pentru că oricum românii au acum posibilitatea să muncească în altă parte.

"Eu cred că trebuie să dezvoltăm economia românească şi trebuie să găsim mijloace prin care să creăm locuri de muncă pentru români. Eu cred chiar că, dacă vrem într-adevăr ca elitele noastre profesionale, care au părăsit ţara, să conteze cu adevărat în România, trebuie să creăm oportunităţi pentru a munci în România. Până acum s-au promis pomeni pentru reîntoarcerea acasă. Eu cred că trebuie să promitem joburi pentru întoarcerea acasă. Şi cred că trebuie să gândim acest plan sistematic de revenire a românilor în România. Eu cred că economia României nu va putea supravieţui cu această supapă, care înseamnă remitenţe, bani trimişi de săracii oameni care sunt obligaţi să muncească în străinătate", a mai spus eurodeputatul independent din grupul PPE.

El crede că România trebuie să se gândească la "acel tip de eşafodaj, de cadru legal de business", care să fie într-adevăr competitiv.

"Deci ăsta este cred gestul responsabil. Până acum noi ne-am gândit la românii din străinătate doar ca la o resursă de exploatat. Statul român exploatează de fapt cetăţenii pe care i-a alungat. Ceea ce este scandalos", a mai spus Cristi Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.