Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLÂNGERE împotriva lui Traian Băsescu la Curtea Constituțională: Se cere retragerea CETĂȚENIEI

traian basescu

Unul dintre marile vise ale lui Traian Băsescu e pe cale să nu i se mai îndeplinească niciodată. Fostul preşedinte s-a bătut pentru a primi cetăţenia Republicii Moldova, iar acum e la un pas să o piardă. Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au depus, vineri, 26 august, la Curtea Constituțională, o cerere pentru a verifica legalitatea decretului dat de președintele Nikolae Timofti privind acordarea cetățeniei pentru Traian Băsescu.

Citeşte şi: Decizie nemaiîntâlnită a justiţiei: După Consiliul Județean, și cel Local va fi DIZOLVAT

Încă pe când mai deţinea funcţia de preşedinte, Traian Băsescu spunea că el nu are de gând să pună capăt carierei politice şi că va ruga autorităţile Republicii Moldova să-i acorde cetăţenia moldovenească. El a primit cetăţenia în iunie 2016, împreună cu soția. „Astăzi am depus un apel la Curtea Constituțională, prin care am atacat decretul lui Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova, pentru acordarea cetățeniei republicii. Noi am cerut să se anuleze acel decret, precizând că este o decizie neconstituțională”, a spus deputatul Vladimir Țurcan.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

El a subliniat că Traian Băsescu s-a exprimat în repetate rânduri că el nu recunoaşte independența și suveranitatea Republicii Moldova. Între timp, după cum a menționat deputatul, Timofti i-a dat fostului președinte al României cetățenia pe baza Legii cu privire la cetățenie, care prevede că cetățenia Moldovei se acordă unui străin în cazuri excepționale sau în interesul republicii, conform rador.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.