Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere la Parchetul General pe numele procurorului 'lui Ponta' - DOCUMENT

Universul Juridic
Parchetul General

Un ONG din California, Romanian Community Coalition, a sesizat Parchetul General pe data de 5 iulie 2017 cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul DNA Jean Uncheşelu.

 

ONG-ul a decis să depună o plângere după ce a intrat în posesia unei note interne din cadrul Ministerului Justiţiei şi în care sunt sesizate fapte grave comise de procurorul DNA. Organizaţia a postat pe site-ul propriu atât sesizarea, cât şi documentele încadrate de Ministerul Justiţiei drept "secret de serviciu".

 

"5 iulie 2017

Irvine, California, SUA

 

Catre

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

(via email: sesizare@mpublic.ro)

 

In atentia Procurorului General

Domnul Augustin Lazar

Subscrisa Romanian Community Coalition, organizatie neguvernamentala creata cu scopul – printre altele – de a sprijini statul de drept, lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului in Romania,

Organizatie inregistrata in statul California, SUA, cu nr. C3657968, avand codul de identitate fiscala emis de Department of the Treasury – Internal Revenue Service cu nr. 46-5247933, cu sediul la adresa 290 Duranzo Aisle, Irvine, California, 92606, SUA, reprezentata legal prin presedinte Cristian Terhes,

va adreseaza prezenta

PLANGERE

Prin care va sesizam potentialele incalcari ale legii mentionate in cuprinsul inscrisului atasat cu solicitarea sa luati masurile legale ce se impun cu privire la faptele la care acesta face referire.

Dupa intrarea in posesia noastra a inscrisului atasat am cautat pe internet si informatiile par sa se confirme.

Subscrisa este organizatie neguvernamentala si nu organ de cercetare penala, motiv pentru care va remitem inscrisul pentru a efectua cercetarile cuvenite, cu atat mai mult cu cat, asa cum rezulta chiar din inscris, acesta nu a fost remis catre vreo unitate de parchet.

Din pozitia in care suntem ne este imposibil sa verificam autenticitatea acestui document.

In cazul in care documentul este autentic, conform art. 33 din Legea 182/2002 si art. 13 din Legea 544/2001 acesta este de interes public, motiv pentru care il vom publica dupa ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat inscrisul, ii vom acoperi numele in forma pe care o vom publica.

Date fiind faptele grave despre care se vorbeste in inscris, precum si faptul ca eventualul faptuitor este procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, speram ca aspectele mentionate in inscris sa fie cercetate cu celeritate.

Va solicitam sa ne comunicati un numar de inregistrare si ce masuri ati luat cu privire la aspectele semnalate prin prezenta plangere.", se arată în sesizarea făcută de Romanian Community Coalition.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.