Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală făcută de președintele CJ Maramureș unui furnizor de servicii sociale pentru persoane cu nevoi speciale

Radu Pop
CJ Maramureș
Ionel Bogdan

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a făcut ieri plângere penală împotriva Asociației RE-MIN, care nu a respectat clauzele din contractul cu DGASPC Maramureș și a trimis 23 de persoane cu nevoi speciale într-un alt centru față de cel stabilit în contract, un centru neautorizat, care nu corespunde standardelor de calitate impuse de lege.

Deși conducerea DGASPC Maramureș a informat Consiliul Județean că în data de 13 iulie 2023, directorul adjunct a efectuat un control la centrul din localitatea Bărdești, județul Mureș, iar cei 23 de beneficiari se află la locația contractată, în data de 14 iulie 2023, AJPIS Mureș a transmis către DGASPC Maramureș o adresă privind faptul că cei 23 de adulți, pentru care au fost externalizate serviciile sociale, sunt de fapt într-o altă locație, neautorizată, în Târgu Mureș, strada Cornești.

Astfel, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a solicitat corpului de control să verifice realitatea informațiilor prezentate de către DGASPC Maramureș și s-a constatat că informațiile furnizate nu corespund realității.

Drept urmare, președintele Consiliului Județean a depus o plângere penală împotriva Asociației RE-MIN și a reprezentantului său legal, de înșelăciune, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, a solicitat demisiile directorilor general și adjunct din cadrul DGASPC Maramureș - Alina Coste și Dorina Curteanu și a demarat o cercetare disciplinară pentru personalul din cadrul DGASPC Maramureș, responsabil pentru urmărirea modului de acordare a serviciilor sociale pentru beneficiari.

„Beneficiarii au fost aduși în Maramureș, sâmbătă, 15 iulie, în centrele din Ocna Șugatag și Sighetu Marmației. Avem responsabilitatea să asigurăm condiții decente de trai și îngrijire de înaltă calitate pentru semenii noștri cu nevoi speciale. Consider că cei care nu respectă dreptul la o viață decentă al persoanelor cu nevoi speciale trebuie să fie sancționați ferm”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

În data de 10 iulie 2023, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a cerut Corpului de control al președintelui efectuarea unui control intern în cadrul centrelor DGASPC Maramureș. Controlul a fost demarat ca urmare a inspecției realizate în 2021 și 2022 pentru a se asigura că măsurile impuse atunci au fost aplicate în centrele DGASPC Maramureș, iar condițiile în care sunt îngrijite persoanele cu nevoi speciale din Maramureș sunt în conformitate cu standardele cerute de lege.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.