Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLÂNGERE PENALĂ în urma protestului față de măsurile luate în lupta contra coronavirusului: Poliția a făcut anunțul

protest berlin germania

Poliţia din Berlin, care folosind megafoane a cerut în mod repetat manifestanţilor să respecte distanţarea, a anunţat pe Twitter că "a depus plângere" contra organizatorului evenimentului din cauza "nerespectării regulilor de igienă", relatează sâmbătă France Presse, potrivit AGERPRES.

Mai mulţi contramanifestanţi, inclusiv un grup de aşa-numiţi "bunici împotriva extremei drepte", i-au insultat pe militanţi numindu-i "nazişti".

Motto-ul manifestaţiei, "Ziua Libertăţii", este de asemenea titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl despre conferinţa partidului lui Adolf Hitler NSDAP în 1935.

Citește și: SURSE - Băsescu pregătește un atac în FORȚĂ: cum s-au făcut jocurile în culisele negocierilor de pe dreapta

Mai mulţi politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe aceşti "Covidiots".

"Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!", a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU în parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeaşi reţea socială: "încă 1.000 de noi infecţii pe zi, iar la Berlin sunt demonstraţii împotriva măsurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase".

În timp ce Germania a fost până acum în mare parte scutită de pandemie, care a făcut mai puţin de 9.200 de victime, autorităţile sunt alarmate de creşterea din nou a numărului de infecţii în ultimele săptămâni.

Sâmbătă, numărul de noi infecţii a crescut cu 955 faţă de ziua precedentă, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai, potrivit Institutului de sănătate Robert Koch.

Citește și: Florin Cîțu, mesaj pentru pensionari: Vor încasa cea mai mare sumă primită vreodată

Mii de manifestanţi ostili măsurilor de restrângere a libertăţilor pentru a combate COVID-19 au mărşăluit paşnic sâmbătă după-amiază în centrul Berlinului.

Estimaţi de poliţie la aproximativ 15.000, numărul demonstranţilor a fost mult mai mic decât 500.000, cifra anunţată de organizatorii acestei mobilizări intitulate "Sfârşitul pandemiei - Ziua Libertăţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.