Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală la DNA pe numele lui Varujan Pambuccian, liderul minorităților naționale din Parlament

Se bagă marfă proaspătă la DNA pentru că Presedintele Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST, Florin Ghiulbenghian, i-a făcut plângere penală liderului minorităților naționale din Parlament, Varujan Pambuccian. Ghiulbenghian îl acuză pe Pambuccian că timp de doi ani l-a ținut pe funcția de consilier onorific, adică fără remunerație, pentru ca mai apoi să constate că acesta ar fi decontat salarii de la Camera Deputaților pentru aceste servicii, bani pentru care ar fi plătit și taxe.

CONSULTAȚI AICI PLÂNGEREA PENALĂ DEPUSĂ DE FLORIN GHIULBENGHIAN PE NUMELE LUI VARUJAN PAMBUCCIAN

”Prin prezenta doresc sa va aduc la cunostinta faptele descrise mai jos, comise de catre:

Pambuccian Varujan, deputat din partea Uniunii Armenilor din Romania, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor;

Citește și: DOCUMENT - Plângere penală la DNA care CUTREMURĂ scena politică: jocurile pe bani mulți din Guvern

fapte ce constituie, in opinia mea, infractiuni grave comise de un reprezentant ales al poporului roman in cea mai importanta institutie a tarii, si anume Parlamentul Romaniei, infractiuni ce dovedesc un total dispret fata de morala publica si de legile in vigoare, cu influente grave asupra credibilitatii sistemului parlamentar romanesc.

Astfel, la inceputul anului 2001, in urma alegerii numitului Pambuccian Varujan ca deputat din partea Uniunii Armenilor din Romania, am fost solicitat de acesta sa il ajut in activitatea noii Comisii Parlamentare pentru IT si Telecomunicatii, tinand cont de educatia mea si de experienta mea profesionala in domeniul IT-ului. Am fost de acord cu acest lucru si am lucrat cu el o perioada de circa 4 ani de zile, ca si consilier onorific (cel putin asa am crezut eu). In acest sens mi-a eliberat inclusiv legitimatii de acces in cladirea Parlamentului Romaniei.

La sfarsitului anului trecut (2016), in urma unor verificari pe care le-am facut in evidentele ANAF, am aflat cu surprindere ca am beneficiat de plata unor impozite aferente unor venituri pe care le-as fi avut din partea Camerei Deputatilor. Am solicitat documentele respective prin Secretariatul General al Camerei Deputatilor si am constatat ca in numele meu a fost semnat si depus un contract de munca si, suplimentar, in perioada 2001-2003, am “beneficiat” de o serie intreaga de venituri, asa cum rezulta din statele de salarii atasate prezentei plangeri.

Din consultarea respectivelor state de salarii am observat ca semnatura care apare in dreptul numelui meu nu imi apartine si, ca atare, consider ca in numele meu au fost ridicate sume de bani de catre beneficiarul contractului de munca, numitul Pambuccian Varujan.

Din faptele prezentate mai sus rezulta suspiciuni rezonabile ca numitul Pambuccian Varujan se face vinovat de comiterea urmatoarele infractiuni:

1. Art. 295 CP – Delapidare

2. Art. 307 CP – Deturnare de fonduri

3. Art. 320 CP – Fals in inscrisuri

4. Art. 321 CP – Fals intelectual

5. Art. 323 CP – Uz de fals”, arată Florin Ghiulbenghian, în plângerea penală depusă la DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.