Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală pentru răpire, în cazul fetei preluate de DGASPC dintr-un spital din Timișoara

just.ro
sigla ministerul justitiei

Familia din Bocşa, judeţul Caraş-Severin, care a crescut-o şase ani pe micuţa Gabriela, fetiţa de 7 ani care a fost adoptată de o familie din Timişoara, acuză autorităţile de răpire. Soţii Miloş au depus o plângere la poliţie şi au trimis petiţii miniștrilor Justiției și Sănătății.

Cornelia Miloş, soţia fostului asistent maternal care a avut grijă de Gabriela timp de șase ani şi care dorea să o adopte, acuză autoritățile că au răpit-o pe fată, după ce aceasta a fost preluată de reprezentanții DGASPC direct din spital.

Mai mult, femeia susține că fata este ţinută captivă şi izolată de familia adoptatoare.

„Sora biologică a Gabrielei a fost sâmbătă la fetiţă să o vadă. A fost fugăriă de la poartă, i s-a spus că nu are voie să meargă să o vadă. Este cineva care urmăreşte situaţia şi fetiţa nu este scoasă pe stradă, fetiţa cred că e sedată, că altfel ar plânge sau ar fi crăpat inimoara în ea. Nimeni nu spune nimic, nu are voie la vizită”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cornelia Miloş, femeia care a îngrijit-o pe Gabriela.

Citește și: Orban, după discuția cu sindicatele și patronatele pe majorarea salariului minim: 'Vor sta la baza mecanismului'

Aceasta a depus plângere la Poliţia Timişoara pentru răpire și a trimis petiţii la ministrul Jusiţiei şi la cel al Sănătăţii în speranţa că va fi ajutată să își recapete fetiţa.

„În data de 26 am sesizat 112, s-au deplasat la faţa locului, mi-au luat declaraţie. Pe mine m-a luat ambulanţa şi am fost dusă în spital şi am fost rechemată vineri, 29 noiembrie, şi am continuat declaraţia, la Secţia 3 de Poliţie Timişoara.(…) I-am trimis o petiţie ministrului Justiţiei şi ministrului Sănătăţii. Nimeni nu ia nicio atitudine şi acest copil suferă, e traumatizat din luna martie. Toate hârtiile sunt făcute înspre folosul familiei care a adoptat-o. Nimeni nu ia în calcul fetiţa asta care s-a distrus.Nimeni nu a luat nicio măsură ca să fie primordial binele copilului. Ce înseamnă binele copilului? Să-l distrugem, să-l terorizăm, să-l îngropăm?”, a mai spus Cornelia Miloş.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 29.11.2019, la Secţia 3 Poliţie Timişoara a fost înregistrată o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Familia asistentului maternal a dus-o pe fată săptămâna trecută la psihiatru, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru că era foarte stresată. Cornelia Miloș declara atunci că fetița a dispărut din spital.

„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocată, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu e bolnavă, e doar speriată și face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea o panicau de numa...A luat-o doctorița curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Fetița plângea: . Atunci, fetița a predat-o în gura lupului, la nenorociții ăștia. (...) Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră....(...) Doctora a predat-o. Aici era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea: ”, a spus Cornelia Miloș.

Reprezentanții unității medicale au anunțat că fata a fost preluată de DGASPC Caraș-Severin, care au predat-o familiei care o adoptase.

Fetiţa a ajuns în casa familiei Miloş când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraş Severin lui Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal. Familia Miloş are 9 copii naturali şi a crescut două fetiţe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani, iar asistentul maternal spune că şi pe Gabriela vrea să o adopte. A şi început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetiţa era deja în proces de adopţie. Apoi, copila a fost câştigată, în instanţă, de o altă familie.

În vara acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetiţa se află în grija asistentului maternal profesionist din oraşul Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Reprezentanţii instituţiei susţineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu doreşte să adopte fetiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.