Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Planul anti-UDMR agreat de Ciolacu și Ciucă: PSD și PNL își unesc forțele pentru a cuceri Consilii Județene conduse de maghiari

Inquam Photos/ Octav Ganea
coalitie Ciolacu Ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că în coaliție s-a agreat de principiu candidaţi comuni PSD-PNL la Consiliile Județene din Satu Mare şi Mureş.

  • „Aseară am discutat pe cifrele din sondaje, a rezultat că există şanse serioase ca un candidat comun să poată să câştige judeţul şi la Satu Mare şi la Mureş şi am agreat şi varianta de principiu, urmând ca astăzi, la nivelul fiecărui partid, să se discute cu preşedinţii de filiale”, a spus liderul PNL la Parlament, citat de Mediafax.

Nicolae Ciucă a precizat că varianta agreată în coaliţie este candidat PNL la CJ Satu Mare şi candidat PSD la CJ Mureş.

CJ Mureș și CJ Satu Mare sunt conduse de Peter Ferenc și Pataki Csaba, ambii de la UDMR și amândoi în funcție din 2016. Candidaturile comune PSD-PNL la cele două consilii județene reprezintă soluția partidelor „românești” de a câștiga în fața partidelor „maghiare” în cele două județe cu comunități importante de români de etnie maghiară.

PSD și PNL au mai folosit strategia candidaturilor comune pentru a învinge primarii în funcție ai USR în marile municipii, precum la Primăria Capitalei, în Timișoara sau la Bacău.

UPDATE 16 aprilie, ora 14.43 - Acordul de principiu între echipele de negociatori ale PSD și PNL pentru candidaturi comune la șefia consiliilor județene Satu Mare şi Mureş ar fi picat, marți, au relatat surse din coaliția de guvernare pentru Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.