Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de anexare merge pas cu pas: Regiunea ucraineană Zaporojie anunță referendum privind aderarea la Federația Rusă

regiunea zaporojie

Un referendum privind intrarea regiunii Zaporojie în Federația Rusă va avea loc la începutul toamnei, a declarat joi presei șeful administrației interimare a regiunii, Evgheni Balîțki.

"Eu, în calitate de șef al administrației militaro-civile a regiunii Zaporojie, am decis să organizez un referendum care va avea loc la începutul toamnei. Mecanismele sunt în curs de elaborare. Referendumul va determina unde vor locuitorii regiunii Zaporojie și cum vor să trăiască", a declarat Balitsky, potrivit agenției Interfax.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței așa-ziselor Republici Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale în Ucraina”. În prezent, regiunea Herson se află în totalitate sub controlul forțelor rusești, iar Zaporojie - parțial.

La 1 iunie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că deciziile legate de viitorul Republicilor Populare Lugansk și Donețk, precum și al regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie, vor fi luate de locuitorii acestor state și regiuni.

Ulterior, Peskov a explicat că decizia privind referendumurile nu ar trebui să fie luată la Kremlin, iar pentru aceasta "este necesar să se creeze condițiile adecvate". În primul rând, este necesar să se asigure siguranța rezidenților, a subliniat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.