Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de extindere a Wimbledon a fost respins

wimbledon

Gazdele de la Wimbledon, The All England Tennis Club, s-au declarat dezamăgite după ce districtul londonez Wandsworth a refuzat marți autorizația de construire pentru o extindere masivă, conform Agerpres.

Planurile, care includ 39 de noi terenuri de iarbă, inclusiv un teren de 8.000 de locuri în parcul adiacent Wimbledon Park, primiseră undă verde din partea districtului londonez Merton, dar comisia de planificare din Wandsworth le-a respins solicitarea.

Cu toate acestea, decizia va fi acum revizuită de către biroul primarului Londrei.

"Bineînțeles, suntem dezamăgiți de decizia districtului londonez Wandsworth", a declarat Sally Bolton, directorul executiv al All England Club, într-un comunicat, citat de Reuters.

"Propunerile noastre vor aduce una dintre cele mai mari transformări sportive pentru Londra din 2012 încoace, alături de beneficii substanțiale pentru comunitatea locală."

Doar o mică parte a planurilor AELTC intră sub incidența Wandsworth, dar ambele consilii trebuiau să dea undă verde pentru ca planurile ambițioase să avanseze.

Ofițerii de planificare din Wandsworth au recomandat la începutul acestei luni consilierilor să se opună dezvoltării, argumentând că aceasta ar "cauza daune substanțiale deschiderii terenului deschis metropolitan".

O postare de la London Borough of Wandsworth pe X, fostul Twitter, a confirmat decizia: "Comitetul de planificare din Wandsworth votează pentru a refuza planurile de extindere a tenisului de la Wimbledon".

A existat, de asemenea, opoziție din partea rezidenților locali și a grupurilor de mediu, 14.000 de persoane semnând o petiție pentru a opri planurile care ar includ tăierea a 300 de copaci, deși AELTC spune că vor fi plantați alții peste 1.000.

O mulțime considerabilă de protestatari a stat marți în fața Primăriei Wandsworth în timp ce consilierii au luat decizia.

All England Club și-a transformat facilitățile în ultimele două decenii, dar faptul că sesiunile de calificare pentru competiția de la Wimbledon trebuie să se desfășoare în afara incintei, la câțiva kilometri distanță, a fost unul dintre factorii care au motivat o extindere.

În 2018, oferta de 65 de milioane de lire sterline depusă de AELTC pentru Wimbledon Park Golf Club a fost acceptată de membri.

Clubul de tenis susține că planurile sale de extindere ar returna, de fapt, terenurile private înapoi la public.

"Credem cu tărie că proiectul AELTC Wimbledon Park oferă îmbunătățiri sociale, economice și de mediu semnificative, inclusiv transformarea a 23 de acri de teren anterior privat într-un nou parc public, alături de sute de locuri de muncă și zeci de milioane de lire sterline în beneficii economice pentru vecinii noștri din Wandsworth, Merton și din întreaga Londră", a declarat Bolton.

"Având în vedere decizia divizată a consiliului, cu London Borough of Merton care a decis să aprobe cererea noastră luna trecută, cererea noastră de planificare va fi acum trimisă spre examinare la biroul primarului Londrei."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.