Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de pace al Chinei, pe placul lui Putin - Reacția presei chineze

putin xi jinping

Multe puncte din planul de pace al Chinei referitor la Ucraina pot fi luate ca bază pentru o înţelegere atunci când Occidentul şi Kievul vor vrea să discute despre asta, dar deocamdată o astfel de disponibilitate nu există, a declarat Vladimir Putin marţi, în urma discuţiilor cu liderul chinez Xi Jinping, relatează TASS, potrivit news.ro.

"Credem că multe dintre prevederile planului de pace prezentat de China sunt în concordanţă cu abordările Rusiei şi pot fi luate ca bază pentru o soluţionare paşnică atunci când Occidentul şi Kievul vor fi pregătiţi pentru aceasta", a declarat şeful statului rus.

El a precizat însă că "până în prezent nu a existat o astfel de disponibilitate" care să fi fost sesizată de Rusia.

Putin a declarat că el şi Xi "au petrecut mult timp" şi "au acordat multă atenţie" discutării planului Beijingului de a pune capăt conflictului din Ucraina.

Liderul rus a descris discuţiile cu omologul său chinez ca fiind "reuşite şi constructive" şi a declarat că acestea au arătat că Beijingul este în mod clar acum cel mai important partener economic al Moscovei.

La rândul său, vorbind la conferinţa de presă comună cu Putin, Xi Jinping a spus că Beijingul are o "poziţie imparţială" în conflictul din Ucraina şi susţine pacea şi dialogul. Xi, care a vorbit prin intermediul unui translator, a declarat că discuţiile cu Putin au fost "deschise şi prietenoase".

Cei doi lideri au subliniat că "dialogul responsabil" este cel mai bun mod de a rezolva în mod constant criza ucraineană, a relatat, la rândul său, presa de stat chineză, potrivit The Guardian.

Partea rusă şi-a reafirmat angajamentul de a relua discuţiile de pace cât mai curând posibil, a scris presa de la Beijing. Cele două părţi au subliniat că, pentru a rezolva criza ucraineană, trebuie respectate "preocupările legitime de securitate" ale tuturor ţărilor şi trebuie evitată confruntarea între tabere, a relatat presa de stat de la Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.