Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul fabricii de maşini de spălat de la Simeria avansează: Grupul german estimează că primele maşini vor ieşi pe bandă în 2021

Grupul german Bosch merge înainte cu planul fabricii de maşini de spălat de la Simeria, care însumează o investiţie de 110 milioane de euro, estimând că primele maşini de spălat rufe vor fi produse în fabrica nouă în 2021, informează Ziarul Financiar, potrivit mediafax.

„La un nivel de T1 2019 văd o anumită declelerare, lucrurile se temperează după ce în anii trecuţi am avut creşteri de două cifre, de 20-30%. Europa încetineşte”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al grupului Bosch România.

Citește și: Viorica Dăncilă face anunțul! Recorduri în economie după atacurile lui Klaus Iohannis

Germanii de la Bosch recrutează 150 de angajaţi pentru fabrica din Jucu. Investiţia de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.

Grupul german Bosch, care a anunţat o investiţie de 110 milioane de euro într-o fabrică de maşini de spălat la Simeria, în judeţul Hunedoara, a retras cererea de obţinere a ajutorului de stat, depusă în toamna anului trecut şi care ar fi urmat să acopere o parte a investiţiei.

„BSH a înaintat în septembrie 2018 Ministerului de Finanţe cererea de acord de finanţare pentru construcţia planificată a fabricii de maşini de spălat în Simeria Veche. Ulterior, nedorind să obstrucţioneze procesul de aprobare a investiţiilor pentru alţi solicitanţi, dar şi având în vedere că anumite aspecte aferente proiectului de construcţie necesită clarificări interne suplimentare, compania a decis să-şi retragă cererea. În funcţie de momentul realizării investiţiei, vom decide şi asupra modalităţilor de finanţare a investiţiei noastre” , spune Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la BSH Electrocasnice, compania prin care se face investiţia.

Citește și: Important! Aceste telefoane vor dispărea de pe piață! Se vor da amenzi usturătoare

Această investiţie vine în contextul în care mai multe grupuri multinaţionale au ocolit România în ultimii ani în ceea ce priveşte producţia, motivând lipsa unei infrastructuri favorabile şi a unui mediu politic şi economic stabil. Fabrica ar urma să creeze 700 de locuri de muncă şi va fi realizată de BSH Hausgerate GmbH, o companie a grupului Bosch. Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană, unitatea din România alăturându-se celor pe care germanii de la Bosch le au în Germania, Spania şi Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.