Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Germaniei de a decora un istoric israelian pro-sârb a provocat critici în Bosnia

genicid srebrenica

Planul Germaniei de a decora un istoric israelian pro-sârb a fost suspendat după ce a provocat critici în Bosnia, informează luni dpa.

Media de la Sarajevo au relatat că Gideon Greif, expert în studierea Holocaustului, urma să primească în câteva zile o distincţie din partea preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier.

Greif este considerat un negaţionist al genocidului de la Srebrenica din 1995.

''Acordarea Ordinului pentru merit istoricului israelian Gideon Greif este în prezent reconsiderată în urma consultării cu Ministerul de Externe'', a anunţat luni administraţia prezidenţială germană.

Trupele sârbilor bosniaci au ucis peste 8.000 de musulmani în estul Bosniei în iulie 1995.

Greif a prezidat o comisie internaţională de istorici care a negat natura genocidară a masacrului de la Srebrenica, într-un raport de peste 1.000 de pagini publicat în iulie, potrivit Agerpres.ro.

Deşi mult timp s-a ocupat de studierea Holocaustului, Gideon Greif a efectuat cercetări în Serbia câţiva ani şi a publicat lucrări care par să exagereze numărul victimelor sârbe din Al Doilea Război Mondial.

Mai multe decizii al Tribunalului pentru crime de război comise în fosta Iugoslavie clasifică masacrul de la Srebrenica drept genocid.

În unul dintre ultimele sale acte oficiale, Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale pentru Bosnia, Valentin Inzko, care s-a aflat în funcţie până la finalul lui iulie acest an, a făcut din negarea genocidului de la Srebrenica şi a altor crime de război din războiul din Bosnia (1992-1995) o faptă penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.