Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Iohannis-PNL, pe repede înainte: Cum va arăta propunerea de cabinet Ludovic Orban II (surse)

presidency.ro
Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Planul Iohannis-PNL pentru declanşarea alegerilor anticipate merge înainte cu toată viteza. La doar o zi după demiterea Guvernului Orban, Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări, însă aceste consultări sunt doar o formalitate constituţională, pentru că preşedintele urmează să anunţe chiar în această seară desemnarea lui Ludovic Orban pentru formarea unui noi guvern, precizează surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

După desemnarea care va avea loc în această seară, Ludovic Orban urmează să ceară votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului într-un termen mult mai rapid decât cele 10 zile prevăzute de Constituţie. Astfel, potrivit surselor politice, până duminică Ludovic Orban va actualiza programul de guvernare cu noile realităţi la zi.

În privinţa formatului actualului cabinet, Orban nu intenţionează să facă schimbări. Atât formatul Guvernului, cât şi echipa guvernamentală vor rămâne neschimbate. Deşi au existat unele semnale, inclusiv de la Cotroceni, cu privire la posibilitatea de schimbare a doi sau trei miniştri care nu au comunicat corespunzător sau care nu fac faţă funcţiilor, niciun ministru nu va părăsi echipa lui Orban.

Luni, 10 februarie, Ludovic Orban ar urma să se prezinte în Parlament cu noul cabinet şi cu programul de guvernare. Potrivit surselor politice, în discuţiile interne, premierul demis a argumentat că, atâta timp cât niciun ministru nu a avut probleme de corupţie sau alte probleme de integritate traduse prin dosare penale, nimeni nu pleacă din echipă.

Potrivit articolului 103, alin. (3) din Constituţie, "programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor." Din PSD există însă deja semnale că votul pe un Guvern Orban II ar putea fi boicotat, pentru amânarea sine die a procedurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.