Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Donald Trump bagă în ALERTĂ lumea islamică: Se anunță un summit islamic, dacă SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului

Pinterest
Ierusalim

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a recomandat luni organizarea unui summit al şefilor de stat ai celor 57 de ţări membre în cazul în care preşedintele american, Donald Trump, va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP.

Donald Trump este pe punctul de a lua o decizie în legătură cu eventuala relocare a ambasadei Statelor Unite în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, care ar fi considerată de palestinieni ca o lovitură fatală procesului de pace, a anunţat Jared Kushner, ginerele şi consilierul liderului de la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță schimbări radicale la programul Prima Casă: Cum vor fi afectați românii

"Dacă Statele Unite iau iniţiativa de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, recomandăm organizarea unei reuniuni la nivel de miniştri de externe, urmată de un summit cât mai curând posibil", a menţionat OCI într-un comunicat.

Această recomandare a fost aprobată în unanimitate de delegaţii celor 57 de ţări membre ale OCI care s-au reunit luni la sediul organizaţiei, la Jeddah (vestul Arabiei Saudite).

Citește și: Un cunoscut jurnalist român, UMILIT! Solicitarea pe care i-o face unui ministru din Guvernul Tudose

Comunicatul a subliniat că relocarea ambasadei americane la Ierusalim va fi considerată ca un "atac flagrant împotriva naţiunilor arabe şi musulmane".

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a încercat duminică să mobilizeze comunitatea internaţională pentru a influenţa decizia americană.

Citește și: GIGANTUL care produce Kent ia o DECIZIE importantă în privința României! Opt țări sunt vizate

El a discutat printre alţii cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Turciei, Recep Tayyip Erdogan, "pentru a le explica pericolele pe care le comportă orice decizie de a transfera ambasada" sau a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Iordania, gardian al locurilor sfinte musulmane din Ierusalim şi legată de statul israelian printr-un tratat de pace încheiat în 1994, a avertizat, la rândul său, împotriva unui "demers cu consecinţe grave" ce riscă să "submineze eforturile de pace (israeliano-palestiniene) şi să conducă regiunea spre o escaladare" a tensiunilor.

Citește și: Îi miroase a VICTORIE! Ce bancă „AMENINȚĂ” BCR și care-i sunt atuurile .

Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa "eternă şi reunificată", dar palestinienii spun că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului la care ei aspiră. Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului, nici anexarea părţii sale estice în 1967 de către Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.