Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Iohannis pentru salvarea biodiversității României: 'Împreună vom inversa tendința de pierdere a biodiversității până în anul 2030' - VIDEO

captura TV
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri la New York o intervenție în cadrul evenimentului informal la nivel înalt privind Acțiunea Transformativă pentru Natură și Oameni, organizat în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

„Biodiversitatea României se remarcă datorită bogăției sale. Delta Dunării este un reper al biodiversității mondiale, găzduind peste 5000 de specii de floră și faună.

Biodiversitatea țării noastre generează servicii ecosistemice pentru România, Europa și întreaga lume. Acestea includ controlul inundațiilor, tratarea apelor uzate, purificarea aerului sau captarea carbonului, toate esențiale pentru calitatea vieții, prosperitatea economică și socială.

Există o legătură strânsă între biodiversitate și schimbările climatice. Pierderea biodiversității agravează schimbările climatice, iar acestea au, la rândul lor, un impact negativ asupra ecosistemelor și speciilor. Crește astfel riscul de incendii de vegetație și de pierdere a biodiversității asociate lor.

Pompierii români au fost în prima linie a efortului internațional de a opri incendiile de vegetație și de a proteja natura în Grecia anul acesta.

Colaborarea internațională este esențială în combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Haideți să acționăm împreună pentru a proteja biodiversitatea, împărtășind cunoștințe, tehnologie și resurse financiare. Vă invit să mobilizăm noi surse de finanțare pentru natură, să sprijinim și să recompensăm furnizorii de servicii ecosistemice. Protejarea și conservarea biodiversității trebuie să se realizeze în strânsă legătură cu dezvoltarea socială și economică a oamenilor și a comunităților.

România se implică și ia măsuri. Împreună vom inversa tendința de pierdere a biodiversității până în anul 2030. Acum este momentul să acționăm! Împreună putem opri schimbările climatice. COP26 este o etapă importantă în acest parcurs. România susține rolul de lider pe care și l-a asumat Uniunea Europeană în materie de schimbări climatice și ambiția Uniunii Europene de a conduce efortul de restaurare a naturii, atât pe plan național, cât și pe plan internațional”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Vezi si: Lider PNL, după semnalul pro-Cîțu dat de Iohannis: 'Congresul a devenit un circ sinistru' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.