Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul lui Petre Daea devine lege: Vânătoarea cormoranilor o să fie permisă, conform unui proiect PSD

Animale salbatice
cormorani

Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege care va permite vânătoarea cormoranului mare, din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru domeniul piscicol. Despre cormorani şi impactul asupra pisciculturii a vorbit, într-o manieră inedită, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a afirmat în Parlamentul European că în România cormoranii fac baie în piscine, referindu-se la numărul mare al acestora.

Conform Profit.ro, iniţiatorii arată că directivele europene privind conservarea păsărilor sălbatice au condus la ”o exagerată creştere a populaţiilor de cormorani în România, care au invadat zone din afara ariilor de creştere tradiţionale (Delta Dunării şi cursul Dunării), ajungând în regiuni unde nu erau întâlnite anterior”.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

De asemenea, conform expunerii de motive, deşi împotriva lor au fost folosite plase, tunuri cu gaze sau radiofrecvenţe, laser, sperietori de ciori, au devenit ineficiente, pentru că ”aceste păsări, deosebit de inteligente, se obişnuiesc cu ele, se adaptează şi nu se mai sperie”. Iniţiatorii proiectului invocă şi ”instalarea stresului Ia peşti”, cu influenţă negativă asupra greutăţii şi implicit a producţiei.

Parlamentarii PSD propun modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, prin excluderea cormoranului mare din fauna sălbatică în cazul căreia vânătoarea este interzisă, vânătoarea urmând să fie permisă anual în perioada 1 septembrie - 28 februarie.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.