Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este planul propus de maghiari pentru încetarea războiului ruso-ucrainean

rusia ucraina

În conflictul dintre Rusia și Ucraina este necesar mai întâi să se ajungă la încetarea focului fără condiții prealabile și apoi să se organizeze negocieri de pace, a declarat Tamás Mencer, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe al Ungariei, conform Rosbalt, scrie Rador Radio România.

„Este nevoie de negocieri de pace și apoi de crearea unui sistem de securitate care să garanteze securitatea Ucrainei și să fie acceptabil pentru Rusia", a adăugat ministrul.

El a amintit, de asemenea, despre pretențiile autorităților ungare în ceea ce privește legile ucrainene privind minoritățile naționale.

Anterior, Ungaria a sprijinit planul de soluționare pașnică a conflictului, formulat de președintele Volodimir Zelenski, care prevede, printre altele, retragerea trupelor rusești la granița din 1991.

Acum Kievul discută cu țările occidentale despre garanțiile de securitate. Ucraina speră să obțină sprijinul a 51 de țări, a relatat "The Wall Street Journal". La rândul său, Moscova insistă asupra statutului neutru pentru Ucraina și refuză discutarea oricăror variante de pace fără recunoașterea suveranității sale asupra Crimeei, a regiunilor Donbas, Zaporojie și Herson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.